Braiseret fasanbryst med vildt tilbehør

Post Reply
Deerhunter

Braiseret fasanbryst med vildt tilbehør

Post by Deerhunter »

Fasanerne flås og renses. Skær fuglene ud i lår, ryg og bryststykker. Brun delene i en gryde med løg, gulerod og rodselleri i tern foruden persillen. Når løgene har taget farve hældes vand på så det dækker. Lad det småkoge ved moderat varme en times tid under stadig skumning.

[b:636cb1e95a]Ingredienser til 4 personer: [/b:636cb1e95a]
2 fasaner
2 gulerødder
3 kepaløg
1 lille savojkål
1 lille rodselleri
2-3 kviste timian
persille
2-3 fed hvidløg
10 hele sorte peberkorn
8-10 skiver mager bacon
3-4 syrlige sommeræbler - de behøver ikke være helt modne.

Fjern lår, bryststykker og ryg, og tryk resten gennem en sigte over i en gryde til fonden. Skum for evt. fedt og kog fonden ind til ca.4 dl.

[b:636cb1e95a]Lagen:[/b:636cb1e95a]
1 l. vand. Halvdelen af vandet kan med fordel erstattes med vildfond lavet på fuglevildt.
2-3 kviste timian
2 hakkede fed hvidløg
10 hele sorte peberkorn. De må gerne få et dask med siden af køkkenkniven så de flækker for at afgiver den fine aroma.
1 stort groft hakket kepaløg
1 snittet gulerod
salt

Lagen koges ved moderat varme og skummes til urterne har afgivet smag. Kom fasanbrysterne i med brystbenet nedad og tag gryden af ilden så snart det koger op igen. Det hele trækker til bryststykkerne har stuetemperatur.

Læg den delte savojkål om bryststykkerne og læg stykkerne i en gryde sammen med bacon og fonden og braisér under tætsluttende låg i ca. 5 minutter.

Hæld så fonden over i en anden gryde, monter med smør, æbler i tern og timianblade og lad den lige koge op. Portionsanret et bryststykkerne portionanrettes med kål og bacon. Æblesaucen hældes over kødet.

[b:636cb1e95a]Lårene skal have en særlig kommentar:[/b:636cb1e95a]Oftest er lårene på ældre fugle noget seje og har ligesom indbygget ”paraplystivere”. Stiverne kan trækkes ud med en fladtang når lårene er færdigstegt. Herefter kan de spises på samme måde som kyllingelår.
Post Reply