Torskerognsalat

Post Reply
aribeth

Torskerognsalat

Post by aribeth »

[b:6a1cfa1013]Tilberedningstid: [/b:6a1cfa1013] 5 minutter

[b:6a1cfa1013]Antal personer retten er beregnet til:[/b:6a1cfa1013] 2-4

[b:6a1cfa1013]Ingredienser: [/b:6a1cfa1013]
En dåse TORSKErogn eller røgede bukser
et lille nyt løg, rød eller zittauer
Kapers
creme fraiche
mayonnaise
dild
salt og peber
citron

[b:6a1cfa1013]Fremgangsmåde - for dummies: [/b:6a1cfa1013]
Åbn dåsen og put rognen i en skål. Bruger du bukser så fjern yderhinden. Tilsæt ca. to spsk creme fraiche og 1-2 spsk god mayonnaise, afhængig af hvor cremet du vil have det.
Mos det sammen med en gaffel og tilsæt citronsaft og salt og peber efter smag.
Hak løget og bland det i sammen med kapers efter smag og en håndfuld hakket dild.
Server på godt brød, både rugbrød og lyst brød.


Katrine
User avatar
annetteB
Posts: 11902
Joined: Tue 29. Nov 2005 11:53

Torskerognsalat

Post by annetteB »

Uhm, det lyder godt. Elsker torskerogn - især den røgede, men jeg synes aldrig man kan finde det mere?
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.
aribeth

Torskerognsalat

Post by aribeth »

næh du har ret, det er sgu næsten ikke til at finde mere, men man kan være heldig at falde over det hos en fiskebil engang imellem. Ellers sælger Netto det nogen gange og det kan godt gå an.

Katrine
User avatar
CXEC
Posts: 9091
Joined: Mon 21. Nov 2005 14:26

Torskerognsalat

Post by CXEC »

JA, jeg undrede egentlig også over hvor pokker røget torskerogn var blevet af, men det er ikke kun mig, kan jeg læse.
Venlige tanker

CXEC



"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
User avatar
Stimata Doamna
Posts: 6496
Joined: Wed 20. Dec 2006 11:58

Torskerognsalat

Post by Stimata Doamna »

Røget torskerogn - det har jeg ikke fået, siden vi flyttede fra Danmark... Det må skrives på to-do-listen til den næste Danmarkstur (måske skulle jeg gardere og få min mor til at snakke med hendes lokale fiskemand??) :aribeth:

Og torskerognssalat er også bare nam, men torskerogn på dåse kan vi dog skaffe hernede :-)
Venlig hilsen
Randi



Riding ... the art of keeping a horse between you and the ground
User avatar
CXEC
Posts: 9091
Joined: Mon 21. Nov 2005 14:26

Torskerognsalat

Post by CXEC »

Jaja, det på dåse har vi fortsat, det er bukserne der er svære at finde synes jeg? :brok:
Venlige tanker

CXEC



"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
User avatar
Stimata Doamna
Posts: 6496
Joined: Wed 20. Dec 2006 11:58

Torskerognsalat

Post by Stimata Doamna »

I Luxembourg er det svært at finde torskerogn overhovedet :-)
Venlig hilsen
Randi



Riding ... the art of keeping a horse between you and the ground
User avatar
99E
Posts: 8010
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:33

Torskerognsalat

Post by 99E »

den er rigtig god - jeg brugte dog Fromage Frais (fordi det havde vi) og mayonnaise - og lidt mere end i de angivne mængder. Det blev spist med friskbagt brød, hårdkogte æg og noget salat. Nammenam.
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
User avatar
CXEC
Posts: 9091
Joined: Mon 21. Nov 2005 14:26

Torskerognsalat

Post by CXEC »

Bo lavede en version med Karry! SMUMS! :aribeth: :aribeth: :aribeth: :aribeth: :elsk:
Venlige tanker

CXEC



"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
Post Reply