Kyllingefad med sprødt låg

Post Reply
User avatar
annetteB
Posts: 11902
Joined: Tue 29. Nov 2005 11:53

Kyllingefad med sprødt låg

Post by annetteB »

[b:a2d5e93eab]Tilberedningstid:[/b:a2d5e93eab] 30 minutter.

[b:a2d5e93eab]Antal personer retten er beregnet til[/b:a2d5e93eab]: Det kommer an...

Ingredienser:
Kyllingebryst uden skind og ben.
(evt en ende tørsaltet bacon, hvis det alligevel ligger i køleskabet og glor)
Broccoli i meget små buketter, stilkene i små tynde skiver/små tern.
Ærter.
Små pasta, som fx skruer, hjul eller penne.
olivenolie.
Salt
Peber.
Smør.
Mælk.
Mel eller maizena
Revet ost.
Muskatnød.
Løg.
(evt. et par hele nelliker.)
Laurbærblad.
Reven HÅRD ost: parmesan, pecorino, grana padano eller lign.

[i:a2d5e93eab]Til låg:[/i:a2d5e93eab]
Kims Dip Chips med salt. Andre chips er for tynde og duer ikke.
En anden slags reven ost: Fx Mozarella, cheddar eller lign.

[b:a2d5e93eab]Fremgangsmåde - for dummies: [/b:a2d5e93eab]

Tænd ovnen på 200 grader.
Sæt vand over til pasta.

Mens ovnen varmer op og vandet kommer i kog laves sovsen:
Hæld mælk i en gryde.
Tilsæt reven muskatnød, laurbærblad og et helt løg (evt med et par nelliker stukket i)Varm op til kogepunktet under omrøring.
Tag løget og laurbærbladene op.
Tilsæt meljævning af vand og mel...eller maizena og vand.
Kog igennem et par minutter.
Skru ned for varmen og tilsæt en masse reven hård ost.
Rør til osten er smeltet. Smag til med salt, peber og evt mere muskatnød.
Skru helt ned på lille-bitte blus så sovsen ikke bliver kold mens du steger kød og koger pasta. Husk at røre i sovsen en gang imellem, så den ikke brænder på.

Kog pasta i meget vand med salt og lidt olivenolie.
Hæld broccolibuketter og ærter i det sidste minuts tid.
Hæld vandet fra. Vend pasta og grønsager i sovsen.

Skær kyllingekødet i mundrette bidder.
Steg det i en klat smør. Krydr med salt og peber. Vend kødet i sovsen.
Forholdet mellem fyld/sovs skal være, så der kun lige klæber lidt sovs til alt fyldet.

Hæld alle de tilsovsede ingredienser i et ildfast fad.
Læg "låg" på fadet med taglagte chips. Drys med reven cheddar/mozarella/lignende ost.
Smid fadet midt i ovnen til osten er smeltet og gylden.

[b:a2d5e93eab]Særligt at være opmærksom på[/b:a2d5e93eab]:
I tilfælde af akut dovenskab er retten til en vis grad spiselig med Karolines mornaysovs istedet for den hjemmelavede ostesovs.

[b:a2d5e93eab]Fryseegnet/ikke-fryseegnet [/b:a2d5e93eab]
IKKE fryseegnet.

[b:a2d5e93eab]Bemærk:[/b:a2d5e93eab]
Retten er altså MEGET nem at lave trods den lange ingrediensliste og den udpenslede sovsevejledning.
:tommelop:
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.
User avatar
Dorte Hansen
Posts: 1316
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:37

Kyllingefad med sprødt låg

Post by Dorte Hansen »

Så tog jeg lige 20 kg. på...........

Retten skulle prøves igår.

Jeg er jo vild med kylling, og med pasta, og med ost.

JEG ER VILD MED DIN RET ANETTE!!!!

Og den smager fint uden muskat, og med majs istedet for ærter (allergi)....

Den har kun én ulempe........

Man foræder sig altså.
User avatar
annetteB
Posts: 11902
Joined: Tue 29. Nov 2005 11:53

Kyllingefad med sprødt låg

Post by annetteB »

:lol:

Håber du er kommet dig over gårsdagens excesser!
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.
Post Reply