Jeg har fødselsdag på fredag og familien kommer til aftensmad.
Jeg skal jo lige på arbejde først så jeg er først hjemme kl 16.30 og gæsterne kommer kl 18.
Jeg havde faktisk bestemt mig for at lave min barndoms livret - en risret med kylling, porrer, gulerødder og grødris - og fløde. Den er risotto agtig men ret tung i det.. så jeg er i tvivl... Grunden til at jeg ville lave den er at den kan laves torsdag og bare varmes fredag.
Hvad synes striglerne? Er det for meget når det er så varmt? Skal der noget lettere mad til?
Er der nogle fantastiske idéer til forret? Og eventuelt en anden forret?
Dessert bliver nok cheesecake for det kan jeg også lave dagen før...
Hjælp mig, jeg er helt blank... varmen har nedsmeltet min hjerne..
Hjælp til gæstemad i varmen
Hjælp til gæstemad i varmen
Mvh
-Helle
--------------------------------------------------------------------------------
I can manage without the bare necessities - it's my luxury I cant do without!
-Helle
--------------------------------------------------------------------------------
I can manage without the bare necessities - it's my luxury I cant do without!
Re: Hjælp til gæstemad i varmen
Hvad med at grille noget lækker fisk? Eller er du slet ikke til fisk?
Cheesecake er vel altid godt? Kan den ikke fryses, så den er lækker kold?
Cheesecake er vel altid godt? Kan den ikke fryses, så den er lækker kold?
Venlige tanker
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
Re: Hjælp til gæstemad i varmen
CXEC wrote:Hvad med at grille noget lækker fisk? Eller er du slet ikke til fisk?
Cheesecake er vel altid godt? Kan den ikke fryses, så den er lækker kold?
Jo fisk er godt - men til 10 mennesker synes jeg ikke det er let, og jeg kan ikke helt se hvilken fisk jeg kan købe og gøre klar dagen før. Men konkrete forslag modtages gerne - jeg er voldsom fantasi forladt!
Mvh
-Helle
--------------------------------------------------------------------------------
I can manage without the bare necessities - it's my luxury I cant do without!
-Helle
--------------------------------------------------------------------------------
I can manage without the bare necessities - it's my luxury I cant do without!
-
- Posts: 70
- Joined: Wed 27. Feb 2013 15:01
Re: Hjælp til gæstemad i varmen
Kold lammekølle med kartoffelsalat.
Mvh Viben
Mvh Viben
-
- Posts: 70
- Joined: Wed 27. Feb 2013 15:01
Re: Hjælp til gæstemad i varmen
Forret: kold ærtesuppe el agurk blendet (agurkesuppe), med creamfraise.
Det lavede min mor altid når det var varmt.
Mvh Viben
Det lavede min mor altid når det var varmt.
Mvh Viben
Re: Hjælp til gæstemad i varmen
Til forret ville jeg lave "oldschool" maskeret blomkål. Fordi jeg er vild med den og så er den kold. Elsker kombinationen af kold blomkål, rejer, lidt salat, og en sommerlig cremefraiche dressing Hvis det bliver rigtig varmt, så kan den også gå som en hovedret med groft lækkert brød og en god salat til. Det kommer lidt an på hvor store kødelskere I er og så vidt jeg lige mindes at have læst, så kan I ikke få kød nok og så kan der jo være nogen, der bliver skuffede fordi retten måske er for let...
Re: Hjælp til gæstemad i varmen
Jeg er nok den forkerte at spørge, for jeg kan spise varm mad på en hed dag, is på en iskold vinterdag og gerne bøf til morgenmad.....
Jeg ville gøre det så nemt som muligt for mig selv, så "risottoen" ville være ideel! Ellers en langtidsstegt oksesteg af en slags..... evt, serveret kold til diverse kolde salater, coleslaw, ratatuille eller hvad du har det bedst med.
Jeg ville gøre det så nemt som muligt for mig selv, så "risottoen" ville være ideel! Ellers en langtidsstegt oksesteg af en slags..... evt, serveret kold til diverse kolde salater, coleslaw, ratatuille eller hvad du har det bedst med.
Re: Hjælp til gæstemad i varmen
smukke-ped wrote:Den risret du nævner, med grødris, hvorfor har du ikke smidt en opskrift på den?
Oh, det er fordi det er min mors gamle familieopskrift, og hvis jeg røber den må jeg slå dig ihjel
Ha ha
Kommer her - og den har faktisk været på Strigler før, i 2007
500 g kylling eller svin i tern, svitses i karry. Et løg og 3 porrer i tynde skiver tilsættes, sammen med 3-4 gulerødder i skiver. Heri et par dåser tomatpure og salt og peber. Vand på så det dækker, og så skal der ½ l kaffefløde i. Og så 250 g grødris.
Og så skal det småsimre (uden at brænde på!) til grødrisene er blevet rigtige, og det hele har konsistens som risengrød.
http://www.strigler.dk/viewtopic.php?f=9&t=2803
Mvh
-Helle
--------------------------------------------------------------------------------
I can manage without the bare necessities - it's my luxury I cant do without!
-Helle
--------------------------------------------------------------------------------
I can manage without the bare necessities - it's my luxury I cant do without!
Re: Hjælp til gæstemad i varmen
lav den ret der du gerne vil lave, og så server den med salat til. og masser af kølig hvidvin.
og så sørg for en ikke tung dessert!
drop forretten.
og så sørg for en ikke tung dessert!
drop forretten.
Raxacoricofallapatorius
Re: Hjælp til gæstemad i varmen
Tilslutter mig katrines ord. Det er i øvrigt aldrig for varmt til lyserød risret ;-)
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.