Tak for gode ideer og inspiration
Nu skal der så eksperimenteres. Jeg bliver virkelig lækkersulten når jeg læser jeres indlæg.
Hvilke marinader er jeres favoritter, udover bær? (jeg læser selvfølgelig ihærdigt i Striglekogebogen).
Jeres bedste vildtretter.
Re: Jeres bedste vildtretter.
Godzilla....the Donkeymom
Don't underestimate the power of denial.
Don't underestimate the power of denial.
Re: Jeres bedste vildtretter.
Tjah, hvis det går ud på at bevare vildtsmagen tænker jeg noget med rødvin...
Enebær og sådan noget klassisk stads.
Når jeg er træt af rensdyr, smører jeg det ind i alt muligt - inkl. karry og tom yum-sauce og den slags. Hvadsomhelst der kan tage den triste smag af Rudolf.
Enebær og sådan noget klassisk stads.
Når jeg er træt af rensdyr, smører jeg det ind i alt muligt - inkl. karry og tom yum-sauce og den slags. Hvadsomhelst der kan tage den triste smag af Rudolf.
- Ninie.
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
Re: Jeres bedste vildtretter.
jeg har to rådyr culotter, er det synd og skam at smide dem i stegesoen? Jeg troede det var 3 stykker bov jeg hev op, nu det var efterårs vejr og jeg havde lyst til simre mad med kartoffelmos.
vild samger i øvrigt også godt i soya/sukker marinade
vild samger i øvrigt også godt i soya/sukker marinade
hilsen sine
Tilbage i b
Tilbage i b
Re: Jeres bedste vildtretter.
På hvilken del af rådyret skærer man en culotte?
Det må være en del af køllen?
Det må være en del af køllen?
Re: Jeres bedste vildtretter.
Samme sted som man skærer en culotte af de fleste andre dyr...
Og ja - det er "bagpartskød".
Og ja - det er "bagpartskød".
- Ninie.
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
Re: Jeres bedste vildtretter.
Hmm............ Det skal jeg da prøve næste gang jeg skal ødelægge et par køller.........
- Frieser9460
- Posts: 3668
- Joined: Fri 5. Sep 2008 08:43
Re: Jeres bedste vildtretter.
En af mine bedste vildtretter er mine hjortehakkebøffer med hasselbach kartofler, salat og vildtsauce:
Bøffer:
500 gram hjortefars
1-2 pakker bacon (afhængig af, om man også vil stege bacon til salaten)
Vildtkrydderi fra Rævhede Naturprodukter
Salt og peber
Toastost
Bacon klippes i små stykker og blandes i farsen sammen med salt, peber og vildtkrydderi. Bøfferne steges, til de er næsten gennemstegte. Tages af panden, hvorefter der lægges en skive toastost over hver bøf. Bages 5-10 minutter i ovnen, til de er helt gennemstegte, og osten er smeltet ned omkring bøffen.
Sauce:
Mel + margarine til opbagning
½ flaske vildtfond
1/4 l creme fine til madlavning (7%)
Vildtkrydderi fra Rævhede Naturprodukter
3-4 spiseskefulde gorgonzola
3-4 spiseskefulde tyttebærsyltetøj
Kulør
Der ud over plejer jeg at drysse lidt vildtkrydderi på Hasselbach kartoflerne.
Salat:
Frisk grøn hovedsalat
Frisk basilikum
Stegt bacon
Salattern
Gul eller orange peberfrugt
Græskarkerner
Evt. lidt ristede, let krydrede champignon
Det smager MUMS!
Bøffer:
500 gram hjortefars
1-2 pakker bacon (afhængig af, om man også vil stege bacon til salaten)
Vildtkrydderi fra Rævhede Naturprodukter
Salt og peber
Toastost
Bacon klippes i små stykker og blandes i farsen sammen med salt, peber og vildtkrydderi. Bøfferne steges, til de er næsten gennemstegte. Tages af panden, hvorefter der lægges en skive toastost over hver bøf. Bages 5-10 minutter i ovnen, til de er helt gennemstegte, og osten er smeltet ned omkring bøffen.
Sauce:
Mel + margarine til opbagning
½ flaske vildtfond
1/4 l creme fine til madlavning (7%)
Vildtkrydderi fra Rævhede Naturprodukter
3-4 spiseskefulde gorgonzola
3-4 spiseskefulde tyttebærsyltetøj
Kulør
Der ud over plejer jeg at drysse lidt vildtkrydderi på Hasselbach kartoflerne.
Salat:
Frisk grøn hovedsalat
Frisk basilikum
Stegt bacon
Salattern
Gul eller orange peberfrugt
Græskarkerner
Evt. lidt ristede, let krydrede champignon
Det smager MUMS!
Frieserhilsner og vrinsk fra
Louise
Èn gang Frieser - altid Frieser!
Louise
Èn gang Frieser - altid Frieser!
Re: Jeres bedste vildtretter.
Det lyder godt nok lækkert Frieser9460
Jeg har skrevet din opskrift ned og vil prøve den i næste weekenden.
Jeg har skrevet din opskrift ned og vil prøve den i næste weekenden.