Yndlingsretter med hvidkål?

Her kan du snakke om al det, der ikke hører hjemme på de andre fora! Al den snak der plejer at løbe i Rytterstuen - det er her! Intet er forbudt - bare du følger dansk lov.
Post Reply
User avatar
99E
Posts: 8010
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:33

Yndlingsretter med hvidkål?

Post by 99E »

Vi har trekvart hovede liggende på køl - og der er grænser for, hvor meget vi kan spise.

Inspiation til nye retter søges - hvad er jeres yndlinsret med/af hvidkål? :aribeth:
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
misssophie
Posts: 2533
Joined: Thu 30. Jul 2009 11:01

Re: Yndlingsretter med hvidkål?

Post by misssophie »

det er bestemt frikadeller med stuvet hvidkål

-bruger det desuden i salat og til kaninen...

meget uopfindsomt, I know
Misssophie
Felis
Posts: 602
Joined: Fri 10. Sep 2010 23:53

Re: Yndlingsretter med hvidkål?

Post by Felis »

Uha...hvidkål er godt :-)


Røget flæsk, fersk flæsk eller kød. Skæres i strimler og brunes i fedtstof i en gryde.
Snittet hvidkål, et par løg i strimler og et par gulerødder i skiver tilsættes.
Salt og peber tilsættes og det hele småsteger til det er mørt.


Eller gammeldags brunkål.
Flæsk og snittet hvidkål koges mørt
Vandet hældes fra og det hele brunes i smeltet sukker og lidt margarine (som når man laver brunede kartofler)


Eller hvidkålsrouletter.
Kogte hvidkålsblade pakkes omkring en klat rørt fars, bindes omkring med bomuldssnor og brunes godt i fedtstof.
Tilsættes lidt vand og simrer et stykke tid....pandesovs laves af stegeskyen..


Eller hvidkålssuppe...flæsk, kogeben og lidt suppeurter koger et par timers tid.
Snittet kogt hvidkål og kogte gulerodsterninger kommes i, smages til med salt og peber.
Felis

Jeg har ingen fordomme....jeg konstaterer bare
User avatar
stardancer
Posts: 525
Joined: Thu 22. Jun 2006 16:59

Re: Yndlingsretter med hvidkål?

Post by stardancer »

Brunkål :aribeth:

Stuvet hvidkål :aribeth:

Og Kløverhavens sommergryde :aribeth:

Kløverhavens sommergryde

Ca 500 gram hakket oksekød
2-4 løg
1 sommer/spids/hvidkål (vi brugte hvidkål)
1 pose gulerødder
1-2,5 kg kartofler alt efter hvor mange der skal spise
Olie/smør/margarine
Karry
Paprika
Salt
Peber

Grønsagerne snittes.
Fedstoffet varmes op med 2-3 tsk karry. Når det er brunet lidt kommes løg i.
Når løgene er brunet kommes kødet i.
Salt, paprika og peber kommes i.
Derefter gulerødder, kartofler og kål.
Der hældes lidt vand ved, det må ikke være for meget da det skal nå og fordampe.
Det simrer ca 30 min.

Kan også bruges til fyld i pitabrød og madpandekager.

Kan serveres med ris eller kartoffelmos i stedet for kartofler.

Groft flute serveres som tilbehør
/Sofie
User avatar
99E
Posts: 8010
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:33

Re: Yndlingsretter med hvidkål?

Post by 99E »

Altså jeg havde lidt overvejet, om jeg behøvede skrive "...og helst uden svinekød" i indlægget...
Men jeg tænkte at der vel kom et eller andet med frikadeller og stuvet hvidkål og så var det dét...

Er kål og gris virkelig koblet så tæt i dansk madlavning?

Jeg tror vi ender i noget gryderet i stil med stardancers/lam i kål/... med fårekød og en god karry. :aribeth:
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
misssophie
Posts: 2533
Joined: Thu 30. Jul 2009 11:01

Re: Yndlingsretter med hvidkål?

Post by misssophie »

næ,da ikke nødvendigvis

vi er ikke så tossede med svinekød, så vores frikadeller er enten helt eller delvist af oksekød...
Misssophie
User avatar
99E
Posts: 8010
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:33

Re: Yndlingsretter med hvidkål?

Post by 99E »

misssophie wrote:vi er ikke så tossede med svinekød, så vores frikadeller er enten helt eller delvist af oksekød...

Frikadeller er også dejligt nemme at "lave om" til noget andet end gris.
Okse, lam, hvad man nu kan skaffe.
Det gør vi også altid...
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
Post Reply