Ris

Her kan du snakke om al det, der ikke hører hjemme på de andre fora! Al den snak der plejer at løbe i Rytterstuen - det er her! Intet er forbudt - bare du følger dansk lov.
Intunia
Posts: 2600
Joined: Mon 29. Jun 2009 20:37

Re: Ris

Post by Intunia »

JannieT wrote:Jeg laver generelt mad på slump :jeanie:

Det gør jeg sgu da også ! :hhansen:
bla bla bla
JannieT
Posts: 773
Joined: Fri 17. Oct 2008 22:09

Re: Ris

Post by JannieT »

Det er ikke altid at det går lige godt, men indtil videre er der ingen der er døde af det -cookie
Alt er relativt
Intunia
Posts: 2600
Joined: Mon 29. Jun 2009 20:37

Re: Ris

Post by Intunia »

næh højst lidt ris er brændt på.
bla bla bla
aribeth

Re: Ris

Post by aribeth »

det er jo præcis mit problem...
Jeg læser aldrig en opskrift og laver altid mad sådan lidt på slump...

Men ris er i min hjerne sådan noget med tider og afmålte størrelser og den slags... jeg kan ikke lide ris der er meget vandet... så det dur ikke at proppe for meget vand i!
User avatar
99E
Posts: 8010
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:33

Re: Ris

Post by 99E »

aribeth wrote:jeg kan ikke lide ris der er meget vandet... så det dur ikke at proppe for meget vand i!

Nejnej. Så hælder du overskydende vand fra og lader resten dampe lidt af i et dørslag!
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
Mitbrugernavn
Posts: 159
Joined: Wed 13. Apr 2011 22:52

Re: Ris

Post by Mitbrugernavn »

Jeg gør som 99E, op i et dørslag med det og lad det stå lidt... Jeg laver altid mad på slump det nok derfor jeg ikke er så god til at bage :minna:
misssophie
Posts: 2533
Joined: Thu 30. Jul 2009 11:01

Re: Ris

Post by misssophie »

jamen Aribeth, hvis du kan huske to tal : 7 og 4, så kan du også lave perfekte ris hver gang.

7 dl vand i kog

4 dl ris i vandet

samtidig skruer du lidt ned,- så det ikke bulderkoger

så rører du i det en gang i mellem,- og når der ikke er mere vand i, er du færdig

det ER faktisk ganske let

ps. husk saltet
Misssophie
Post Reply