hjælp!!! Opskrift.

Her kan du snakke om al det, der ikke hører hjemme på de andre fora! Al den snak der plejer at løbe i Rytterstuen - det er her! Intet er forbudt - bare du følger dansk lov.
Post Reply
Charkant
Posts: 25
Joined: Mon 3. Mar 2008 16:08

hjælp!!! Opskrift.

Post by Charkant »

Hej.

Det er nok postet forkert... Undskyld.

Men hvordan tilbereder man ca 2,5kg rådyr eller hvad det nu hedder. Det er på et ben.

Opskrift ønskes både på kød og sovs!

Tak

MVH Henriette
Ens liv kan hurtigt
User avatar
CXEC
Posts: 9091
Joined: Mon 21. Nov 2005 14:26

hjælp!!! Opskrift.

Post by CXEC »

Det kan man vel gøre på mange måder? JEg har ike lige nogen opskrift jeg kan anbefale, men kig her:

http://www.google.dk/search?hl=da&q=r%C3%A5dyr+%2B+opskrift&btnG=S%C3%B8g&meta=
Venlige tanker

CXEC



"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
User avatar
annetteB
Posts: 11902
Joined: Tue 29. Nov 2005 11:53

hjælp!!! Opskrift.

Post by annetteB »

for- eller bagben?
:hva:
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.
Charkant
Posts: 25
Joined: Mon 3. Mar 2008 16:08

hjælp!!! Opskrift.

Post by Charkant »

øh... det ved jeg ikke. Vil tro bagben, der et meget kød. Det er et stykke jeg har fået.

MVH Henriette
Ens liv kan hurtigt
User avatar
annetteB
Posts: 11902
Joined: Tue 29. Nov 2005 11:53

hjælp!!! Opskrift.

Post by annetteB »

hvis det er et bagben er der ikke så stor risiko for at det bliver tørt, som hvis det er et forben. Forben ville jeg derfor farsere.

Bagben ville jeg bare bardere/spække med bacon og så grydestege det sammen med enebær og æbler og lave sovs af skyen og tyttebærsyltetøj og blå ost og fløde. Muligvis ville jeg udbene det først og så hakke benet i stykker og koge vildtfond på det til sovsen....hvis jeg var i det aktive hjørne!
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.
Deerhunter

hjælp!!! Opskrift.

Post by Deerhunter »

Jeg går ud fra at det er en kølle du står med ud fra vægt og beskrivelse du kommer med, så jeg har et forslag der altid tager kegler selv om der ikke kommer sovs af betydning.

Mærk på kødet om det er tilstrækkeligt modnet, ellers læg det på køl et par dage.

Tag en bradepande. Læg risten i og plaser den udbenede og opbundet kølle ovenpå. Til marinaden skal du bruge:

2 spsk. akaciehonning
1 spsk. tør vineddike
Saften fra en friskpresset økologisk citron - skallen skal også bruges.
1 sjat calvados
½ teske dijonsennep
Salt og peber

Pisk akaciehonning, vineddike, calvados, citronsaft og dijonsennep. Smag på marinaden om den god - ellers justerer du lidt. Salt og peber tilsættes til sidst, og først efter du har smagt på marinaden. Pensl kødet omhyggeligt med en blød pensel på begge sider med marinaden.

Steg kødet ved 160 grader i 60-80 min. men ovne er forskellige, så brug gerne stegetermometer. Kødet skal være rosa i midten for ikke at blive tørt - derfor langtidsstegning. Pensl flere gange under stegningen og vend samtidig kødet. Er du omhyggelig får du brugt al marinaden.

Efter stegningen, skal kødet hvile i ca. 15 min.

Garniture:
Jordskokker
Årstidens svampe
Bredbladet persille
Skalotteløg
Ristede pinjekærner

Jordskokker skæres i skiver og koges til de er næsten møre - men ikke mere end at der stadig er bid i dem. Svampene skæres i skiver og ristes for sig - hæld væden fra, så det ikke bliver kogte svampe. De finthakket skalotteløg ristes i lidt olie. Herefter kommes jordskokkerne på og det hele ristes. Til sidst tilsættes noget af citronskallen med et juliennejern og som ristes med.

Det hele drysses med finthakket bredbladet persille og ristede pinjekerner umiddelbart før anretningen.

På denne årstid ville jeg vælge bagte kartofler og rødbedesalat som tilbehør.

Kan jeg lokke dig til at skære tomater og kepaløg i skiver og lade dem marinere i en balsamico eddike et par timer i køleskabet inden serveringen, tror jeg ikke du vil bebrejde mig forslaget. Umiddelbar før serveringen, pyntes med et tyndt lag feta skåret i tynde skiver. Tomat og løg med balsamico eddike passer hammer godt til rådyr - fruen siger det er skilsmissegrund hvis jeg ikke laver det til rådyr.

Dertil serveres altid brød og isvand. Om du derudover serverer rødvin eller belgisk trappistøl betyder ikke så meget, men begge bør være i den tunge ende, da rådyr har en karakteristisk smag.
User avatar
annetteB
Posts: 11902
Joined: Tue 29. Nov 2005 11:53

hjælp!!! Opskrift.

Post by annetteB »

øjs, Deerhunter!! Det lyder dæleme osse godt!!!
:aribeth:
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.
Deerhunter

hjælp!!! Opskrift.

Post by Deerhunter »

Ups! - glemte en vigtig detalje. Gi' hunden benet - det er jo den der først spottede dyret.
User avatar
KatieKat
Posts: 8308
Joined: Sun 20. Nov 2005 17:14

hjælp!!! Opskrift.

Post by KatieKat »

Den der sætter du lige ind i striglekogebogen, ikke Deerhunter? Den skal jeg afprøve når jægerne kommer op plaffer Bambi nede bag vores fold.
Don't blame gravity on me.. I voted for velcro!
User avatar
Stimata Doamna
Posts: 6496
Joined: Wed 20. Dec 2006 11:58

hjælp!!! Opskrift.

Post by Stimata Doamna »

[quote:42f1c69776]Ups! - glemte en vigtig detalje. Gi' hunden benet - det er jo den der først spottede dyret. [/quote:42f1c69776]

Dér var du lige ved at skyde dig selv i foden, Deerhunter :hhansen:

Vi har med succes smidt rådyr på weberen - med en marinade, der minder om Deerhunters til forveksling. Honning og citron er godt!
Venlig hilsen
Randi



Riding ... the art of keeping a horse between you and the ground
Post Reply