Alternativ glasur til gulerodskagen...

Her kan du snakke om al det, der ikke hører hjemme på de andre fora! Al den snak der plejer at løbe i Rytterstuen - det er her! Intet er forbudt - bare du følger dansk lov.
Post Reply
User avatar
Anja
Posts: 4457
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:34

Alternativ glasur til gulerodskagen...

Post by Anja »

På mit arbejde prøver jeg at lave alternative former for kagepynt/glasur. Jeg er kommet frem en rigtig lækker youghurtglasur. Nu ved jeg ikke om det allerede er ´´opfundet´´, jeg er ikke stødt på det før. Alternativ og knapt så fed glasur til gulerodskagen (også god til chokoladekagen): Tyrkisk/græsk drænet 10% youghurt og flormelis blandes. Smøres på kagen, når den er kølet af. Youghurten vil stivne op og blive til en lækker glasur.
Camilla...
Posts: 417
Joined: Fri 18. Nov 2005 10:36

Post by Camilla... »

Den må jeg prøve næste gang jeg bager kage. Det lyder rigtig godt og ikke mindst langt mere fedtfattig end min for tiden yndlingsversion, med at blande flormelis med 1/3 vand eller frugtsaft og 2/3 smeltet smør :oops: Den stivner ikke helt og kan heller ikke kategoriseres som fedtfattig, men hold op det smager godt :mrgreen: Camilla
God d
Lone

Post by Lone »

Smør i glasuern - bwadr!! Men den med youghurten det lyder lækkert - du er da god til de der anderledes ideer Ose!
User avatar
Anja
Posts: 4457
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:34

Post by Anja »

Tyrkisk/græsk youghurt kan bruges til meget :-) Et andet alternativ, med youghurt, er råcreme: 10% youghurt Ahornsirup (det skal være ahornsirup) 1 vanillestang (det skal være rigtig vanille) Miks de 3 ingredienser, pisk det grundigt, så cremen bliver luftig. Server med frisk frugt. Altid et hit, den creme har aldrig slået fejl, alle elsker den. De anderledes ideer kommer når man skal ´´styre et køkken´´ og ikke gider servere det samme dag efter dag :-) Kommer i til københavn, så stik næsen indenfor på café Avss, ravnsborggade 19, så laver køkkentøsen et godt måltid mad til jer :-)
User avatar
annetteB
Posts: 11902
Joined: Tue 29. Nov 2005 11:53

Post by annetteB »

Smør i glasuren er da IKKE bvadr??! Der skal bare ikke ret meget i! Kun lige så glasuren bliver lækker blød og cremeagtig, som fx nedenstående kaffe-vanille-kakao-glasur, som egner sig fremragende til kanelkage ´´kaffe-vanille-kakao-glasur´´ ½ pk. flormelis 3 spsk god kakao 2 tsk vanila (eller kornene fra en vanilllestang) 50 gram økologisk smør varm kaffe efter behov, som regel omkring 8-10 spsk.
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.
Post Reply