Alternativ glasur til gulerodskagen...
Alternativ glasur til gulerodskagen...
På mit arbejde prøver jeg at lave alternative former for kagepynt/glasur. Jeg er kommet frem en rigtig lækker youghurtglasur. Nu ved jeg ikke om det allerede er ´´opfundet´´, jeg er ikke stødt på det før. Alternativ og knapt så fed glasur til gulerodskagen (også god til chokoladekagen): Tyrkisk/græsk drænet 10% youghurt og flormelis blandes. Smøres på kagen, når den er kølet af. Youghurten vil stivne op og blive til en lækker glasur.
-
- Posts: 417
- Joined: Fri 18. Nov 2005 10:36
Den må jeg prøve næste gang jeg bager kage. Det lyder rigtig godt og ikke mindst langt mere fedtfattig end min for tiden yndlingsversion, med at blande flormelis med 1/3 vand eller frugtsaft og 2/3 smeltet smør :oops: Den stivner ikke helt og kan heller ikke kategoriseres som fedtfattig, men hold op det smager godt :mrgreen: Camilla
God d
Tyrkisk/græsk youghurt kan bruges til meget :-) Et andet alternativ, med youghurt, er råcreme: 10% youghurt Ahornsirup (det skal være ahornsirup) 1 vanillestang (det skal være rigtig vanille) Miks de 3 ingredienser, pisk det grundigt, så cremen bliver luftig. Server med frisk frugt. Altid et hit, den creme har aldrig slået fejl, alle elsker den. De anderledes ideer kommer når man skal ´´styre et køkken´´ og ikke gider servere det samme dag efter dag :-) Kommer i til københavn, så stik næsen indenfor på café Avss, ravnsborggade 19, så laver køkkentøsen et godt måltid mad til jer :-)
Smør i glasuren er da IKKE bvadr??! Der skal bare ikke ret meget i! Kun lige så glasuren bliver lækker blød og cremeagtig, som fx nedenstående kaffe-vanille-kakao-glasur, som egner sig fremragende til kanelkage ´´kaffe-vanille-kakao-glasur´´ ½ pk. flormelis 3 spsk god kakao 2 tsk vanila (eller kornene fra en vanilllestang) 50 gram økologisk smør varm kaffe efter behov, som regel omkring 8-10 spsk.
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.