Opskrifter med hvidkål

Her kan du snakke om al det, der ikke hører hjemme på de andre fora! Al den snak der plejer at løbe i Rytterstuen - det er her! Intet er forbudt - bare du følger dansk lov.
Post Reply
Lone

Opskrifter med hvidkål

Post by Lone »

Jeg kan faktisk ikke fordrage hvidkål - kun til nød som finsnittet i råkostsalat. Men det er jo sundt - og eftersom jeg er fast besluttet på at nedbringe vores kostbudget til et mere normalt niveau, så er det jo med at bruge de billige grøntsager også. Så opskrifter med hvidlkål søges - måske endda en opskrift på hvordan stuvet hvidkål kan være både sundt og velsmagende - for det er i mine øjne en ganske afskyelig spise.
User avatar
Dorte Hansen
Posts: 1316
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:37

Post by Dorte Hansen »

Det er simpelthen en spise for guder!!!! Jeg kan ikke lide hvidkål, men jeg ÆÆÆÆÆÆÆlsker kålsuppe!! Du skal bare lave en hjemmelavet suppe, af hvad du nu har(bare ikke fisk), og det er meget vigtigt at du IKKE putter en suppevisk i! Her er min opskrift: STOR gryde.... Okse-ben, skylles(og alt det der), og koges med rigeligt van i ca 4 timer. Dernæst hældes en suppe-høne i, og koger ca 1 time længere end nødvendigt. Så putter du lidt grise-ben i, og koger i ca 3 timer...... Så sier du suppen, og putter 3 hele løg og 2 hele porrer i, og lader koge ca 1 time.... Du sier suppen igen, og piller hønen, og hælder i, sammen med fintsnittet porre (4-6 stk) Koger op, og imens snitter du kålen fint, og skyller den godt.... Hæld en masse kål i, og kog i 1 time..... Grise- og ko ben, puttes i ovnen, og holdes varme...... Serveres rygende varm, med kartofler og ´´pillekød(ko og gris)´´, ved siden.... ADVARSEL: Der vil blive pruttet en masse, ca 2 timer efter indtagelsen af denne ret, og dagen efter prutter du mere, men retten smager endnu bedre... Ligesom Gule ærter....
Jeanie

Post by Jeanie »

Karrykål !! Snit hvidkålet fint eller i tynde strimler. Put det i en stor gryde med lidt margarine Tilsæt 500 g. hakket okse eller svinekød Rør godt rund i det til farsen er godt fordelt i kålen. Skru ned for varmen, og tilsæt en dl. vand lad et stå og simre til kålen er nok smag til med salt , peber og karry. Sever retten med rugbrød, sennep og rødbeder !!! Uhmmmmmm.. Venligst Jeanie - Som gerne prutter et par dage i træk efter kålsuppe eller karrykål. :D
User avatar
Anja
Posts: 4457
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:34

Post by Anja »

Hjemmelavede forårsruller, hvidkål, oksekød og krydderier efter smag. Dejlig spise, nam nam. Jeg elsker kål, alt kål, men får det desværre sjældent, da den bedre og kønnere og klogere halvdel (han kunne jo komme til at læse dette, så det er bare om at strø ros ud), hader kål. Mange kan iøvrigt bedre lide spidskål end hvidkål, måske skulle du prøve det???
User avatar
Anja
Posts: 4457
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:34

Post by Anja »

Lasagne med kål er iøvrigt også godt.
Lone

Post by Lone »

jeg elsker spidskål! Lasagne med hvidkål? Snittet hvidkål i kødsovsen? Putter sommetider spinat i - det smager osse godt. Forårsruller kan jeg godt lide - men det er da noget man køber i poser fra Daloooooooooon, eller hva´!! Tak for opskrifterne - flere modtages gerne!
User avatar
Lone Beck
Posts: 7853
Joined: Thu 17. Nov 2005 15:16

Post by Lone Beck »

Amagergryde er i dén grad en sammenkogt ret - kønt ser det ikke ud, men det smager faktisk hamrende godt :D Vi river altså ikke gulerødderne, vi snitter dem bare i skiver. Ingredienser: 2 store hakkede løg 375 gr. hakket oksekød 30 gr. margarine 1 tsk. karry 600 gr. kartofler i skiver ¾ liter vand 1½ tsk. salt 2 knsp. peber 3 store groftrevne gulerødder 300 gr. snittet hvidkål 100 gr. spaghetti i små stykker Margarinen smeltes og karry tilsættes. Løg og kød svitses heri. Kartofler, vand, salt og peber kom-mes i. Koges ved svag varme i 10 min. Gulerødder, hvidkål og spaghetti tilsættes. Retten koger yderligere 10 min. Når vi laver lasagne, erstatter vi i øvrigt altid halvdelen af kødet med revne gulerødder (og dropper becamelsovsen). Det smager meget bedre og er selvfølgelig sundere.
Venlig hilsen
Lone den Anden

Selvfølgelig er det meningen at vi skal spise dyrene - ellers var de jo ikke lavet af kød
Post Reply