Vis ubesvarede indlæg | Vis aktive emner * Arcade    Dato og tid er tors 20. sep 2018 14:57Svar på emne  [ 29 indlæg ]  Gå til side 1, 2, 3  Næste
 Hvornår er man feminist? 
Forfatter besked
Brugeravatar

Tilmeldt: fre 18. nov 2005 09:33
Indlæg: 8009
Geografisk sted: 3905, Nuussuaq, Grønland
Indlæg Hvornår er man feminist?
(Jaja... Jeg ved godt, 8. marts er læææænge siden, men jeg har haft travlt ude i det der IRL...)

Nu, hvor regeringspartierne har besluttet at de ikke længere synes det der øremærket barsel er en god ide, er det godt, der kan dukke en gruppe feminister op og holde med dem.
Det er naturligvis Livmoderfeministisk Basisgruppe, jeg tænker på... http://www.information.dk/491116

Men er de overhovedet feminister, eller har jeg bare misforstået et eller andet?
:hva:

Citat:
»Feminismens grundlæggende dilemma er, at de positioner, man prøver at opnå, er nogle traditionelt maskuline positioner. Men der er også andet, der har værdi for samfundet. Vi skal ikke tilbage til de skarpt opdelte kønsroller, men der er en dimension af det menneskelige, som er overset både hos mænd og kvinder,« siger hun.

Bortset fra, jeg ikke er enig i, at det er et dilemma (og her skal dét ord vist forestille at være et pænt ord for "problem") at lønarbejde (og lederstillinger) traditionelt er "maskuline positioner" (hvilket vist skal betyde, det engang kun var mænd, der gjorde det i den slags), og at kvinder nu vil være med i dén leg - synes jeg da det er rigtigt at alle aspekter af "det menneskelige" skal have så gode vilkår hos alle køn, som overhovedet muligt.
Altså at det ikke kun er kvinder, der skal "have lov til" at være omsorgsfulde, men at mænd også skal.
:mikkel: Yay til flere muligheder for at være forskellige - uanset hvad køn man er.

Derfor undrer det mig såre, når samme "livmoderfeminist" siger, at...
Citat:
For mig har det været vigtigt, at det var mig, der gik hjemme med mit barn, og derfor er jeg kritisk over for øremærket barsel.

Det bliver ikke mindre besynderligt, synes jeg, når man vil have samfundssikret ret til deltidsjob (iflg. en hel del til "fuldtidsløn") og den slags mens børnene er små.
:ehh: :hva:

Kan man overhovedet "tillade sig" at kalde sig feminist, hvis man ikke går ind for ligestilling - men for at kvinder skal have "førsteret" til (små)børnene alene i kraft af deres køn (og deraf følgende medfødte omsorgshalløjsating-gen)?
Er man overhovedet rigtig feminist, hvis man ikke går ind for ligestilling - men for fx øremærket barsel til kvinden, men IKKE til manden?
:ehh:

_________________
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!


fre 21. mar 2014 22:21
Profil Hjemmeside

Tilmeldt: man 29. jun 2009 20:37
Indlæg: 2600
Geografisk sted: syd på næsen.
Highscores: 15
Indlæg Re: Hvornår er man feminist?
Fra den store danske.
Citat:
feminisme, (af lat. femina 'kvinde' og -isme), ideologi, der fremhæver kvinders samfundsmæssige betydning og individuelle værdi, og hvis mål det er at afskaffe diskriminering og undertrykkelse af kvinder og at bekæmpe mandsdominans i samfundet.

Feminismen kræver rettigheder og medindflydelse for kvinder og kan tillige rumme visioner om en alternativ samfundsindretning, der fremtidig i højere grad skal bygge på kvinders livssyn og værdier.


Set fra den vinkel har feminisme jo ikke en pind med ligestilling at gøre som sådan, fordi der ensidigt fokuseres på, at kvinders rettigheder, livssyn og værdier skal fremmes.

Jeg tog i øvrigt også selv al barslen :jeanie: :loneb:Men jeg er jo også kritisk overfor øremærket barsel.

_________________
bla bla bla


fre 21. mar 2014 22:48
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: søn 15. aug 2010 23:38
Indlæg: 1477
Geografisk sted: København
Indlæg Re: Hvornår er man feminist?
Kort svar: Nej.

Lidt længere svar: Sikke da en omgang pladderballe - in my humble opinion....

Citat:
Omsorgsfeminismen sætter værdier som omsorg, fællesskab og uegennyttighed over prestige, individualisme og forbrug, og er et oprør mod de stærke samfundsnormer, der presser os til at nedprioritere børnene.


Feminisme har sguda aldrig handlet om børn - med undtagelse af det aspekt der hed "Det er kun kvinder der står for børnepasning". Hvor faen har de fra at man ikke må have individualisme og at kvinder "presses" til at nedprioritere deres børn HVIS de ønsker ligestilling?

Kampen for ligestilling handler ikke om at kvinder skal "presses" eller BLIVER presset. Det handler om at de har VALGET. Hvis de vælger karriere - YAY! tillykke! Det er nu en mulighed! Hvis de vælger børn udelukkende - YAY! tillykke! Det er noget du har valg og ikke TVUNGET til! Hvis de vælger BÅDE børn og karriere - YAY! Tillykke! Det er en mulighed, et valg, og du må sgu nok lære at affinde dig med at det ikke er muligt at give 100% på begge fronter, for guess what cupcake...you are but a human. Og 100% er 100%, så hvor du ligger dine %ér det er dit VALG, men kom ikke bagefter og sig det er noget lort du har valget og ikke kan skovle kage med arme og ben :ehh:


Citat:
der mener, at den ligestillingsfeministiske tanke om, at kvinders frigørelse ligger i præstationer på arbejdsmarkedet og frigørelse fra børnene, er blevet en løftestang til at presse både mænd og kvinder ud af familierne.


Jamen så har vi jo problematikken i en nøddeskal lige her. Damen har ikke fattet hvad kvindernes kampdag, kønsligestilling og feminisme"krigen" handler om...i min optik.

Selvfølgelig skal der kæmpes for at kvinder får præcis de samme rettigheder, løntrin, goder m.m. som mænd gør det. Men der er tale om MULIGHEDER. Kvinder skal have de samme muligheder som mænd. The end. Hvis de vælger noget andet - good for you! Presse mænd og kvinder ud af familierne. Pffffh! Ej må jeg lige være her....

Folk bliver presset ud af deres familieliv hvis de har en rådden økonomi og må kæmpe for at overleve. Dét er sandt. Og i sådan en familie er der sjældent råd til at mutti går og piller navle derhjemme og passer hus og børn, men må ud og have et arbejde på ligefod med mandse. Men det er OGSÅ ligestilling. Hvorfor faen skulle kvinden være fredet fra at skulle kæmpe for familiens økonomi fordi hun kan få børn, har bryster og dobbelt X kromosomer? Det er der sgutte meget ligestilling over! :mur:

Citat:
Kvinderne rammes bare hårdest af splittelsen mellem arbejds- og familieliv, og nu er det ikke længere til at komme uden om, at udviklingen har konsekvenser -

- Mange af os bliver skilt, bliver syge af stress, depression og angst


:mettebo: Excuse me?! Says who!? Gi lige en SOLID omgang beviser på at kvinder "lider" mere end mænd i det samfund vi har idag. Right now! Mænd har bare måtte lide med deres åg med at "sådan gjorde en rigtig mand, og man holder kæft hvis det gør ondt, om det så er psyken, hjertet eller knæet det gør ondt på". Nu må damen altså snart gå ud og købe sig en hjelm og derpå spænde den noget så gevaldigt, for det er sgu lige før jeg kan høre hvordan det rasler rundt derinde.

Citat:
et historisk antal børn får diagnoser, de tilbringer lange dage i daginstitutionerne og har svært ved at finde ro i sig selv.


Cute - men det har intet med feminisme at gøre. Om igen. Det er følelsesporno og høre ikke med som en del af debatten hvis vi taler om feminisme :ehj:

Citat:
Jeg er selv optaget af ligestilling og feminisme, og jeg forsøger bestemt ikke at få kvinderne tilbage til hjemmene. Men når børnelivet er så trængt, er man nødt til at tage diskussionen.


You could have fooled me! :skoer:

.....okay jeg dropper at citere mere....det bliver dumt....
Jeg synes det HELE er pivdumt og det har ikke en dadel og et palmetræ med feminisme eller ligestilling at gøre. :brok:

_________________
Arrogant, egoistisk, uempatisk, navlebeskuende, skabet, dobbeltmoralsk, ynkelig, forkælet skoletøs, med hang til umådeholden og uhæmmet klynken når verden ikke går efter mit hoved.. Men kan du ikke kapere mig når jeg viser mig fra min værste side, så fortjener du mig ikke når jeg er det bedste jeg kan være.


lør 22. mar 2014 00:42
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: tors 17. nov 2005 15:16
Indlæg: 7853
Geografisk sted: Vendsyssel
Highscores: 9
Indlæg Re: Hvornår er man feminist?
Jeg ser feminister kræve prostitution forbudt, fordi de prostituerede ikke er i stand til at tage vare på sig selv, men har brug for en stat, der kan styre deres liv for dem. Det er sgu da ikke feminisme? Det er formynderi.

Jeg ser feminister insistere på, at enhver forskel på kønnene er kulturpåduttet og kvindeundertrykkende. Fordi hvis kvinder ikke er magen til mænd på nogle punkter, er det lig med at mænd er bedre end kvinder, eller hvad? Det er sgu da ikke feminisme. Det er mindreværdskomplekser.

Jeg ser feminister, der protesterer indædt imod at blive gjort til sexobjekter. Efter at de har brugt en helvedes masse energi på at gøre sig lækre. Det er sgu ikke feminisme. Det er behagesyge. Og selvbedrag.

Jeg ser feminister klage over at mænd stadig ikke tager deres del af slæbet med børn og hus. Samtidig med at de styrer deres familie med jernhånd og dyrker et uhæmmet rengøringsvanvid. Det er sgu heller ikke feminisme.

Eller også har jeg bare aldrig rigtig forstået det, for jeg har aldrig følt min negativt forskelsbehandlet eller umyndiggjort pga. mit køn. Min mand klarer sin del af husarbejde og børnepasning uden min indblanding. Jeg er pisseligeglad med tøj og sko og skønhed (og høster væsentlig mere respekt for det fra mænd end fra kvinder). Jeg synes samfundet skal respektere kvinders ret til at træffe deres egne valg. Også dårlige valg. Nåja, og så nægter jeg simpelt hen at bebrejde mænd, at der findes dumme svin. Præcis som jeg nægter at bebrejde kvinder, at der findes dumme gæs. :hhansen:

En ægte feminist kan sikkert få meget ud af, at jeg kalder nederen mænd for svin og nederen kvinder for gæs. Det er jo en helt uacceptabel forskelsbehandling, der afslører, at jeg synes mænd er bedre end kvinder :randi:

_________________
Venlig hilsen
Lone den Anden

Selvfølgelig er det meningen at vi skal spise dyrene - ellers var de jo ikke lavet af kød


ons 26. mar 2014 00:31
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: fre 18. nov 2005 09:01
Indlæg: 6996
Geografisk sted: Hovedgård
Highscores: 13
Indlæg Re: Hvornår er man feminist?
Lone Beck skrev:
Jeg ser feminister kræve prostitution forbudt, fordi de prostituerede ikke er i stand til at tage vare på sig selv, men har brug for en stat, der kan styre deres liv for dem. Det er sgu da ikke feminisme? Det er formynderi.

Jeg ser feminister insistere på, at enhver forskel på kønnene er kulturpåduttet og kvindeundertrykkende. Fordi hvis kvinder ikke er magen til mænd på nogle punkter, er det lig med at mænd er bedre end kvinder, eller hvad? Det er sgu da ikke feminisme. Det er mindreværdskomplekser.

Jeg ser feminister, der protesterer indædt imod at blive gjort til sexobjekter. Efter at de har brugt en helvedes masse energi på at gøre sig lækre. Det er sgu ikke feminisme. Det er behagesyge. Og selvbedrag.

Jeg ser feminister klage over at mænd stadig ikke tager deres del af slæbet med børn og hus. Samtidig med at de styrer deres familie med jernhånd og dyrker et uhæmmet rengøringsvanvid. Det er sgu heller ikke feminisme.

Eller også har jeg bare aldrig rigtig forstået det, for jeg har aldrig følt min negativt forskelsbehandlet eller umyndiggjort pga. mit køn. Min mand klarer sin del af husarbejde og børnepasning uden min indblanding. Jeg er pisseligeglad med tøj og sko og skønhed (og høster væsentlig mere respekt for det fra mænd end fra kvinder). Jeg synes samfundet skal respektere kvinders ret til at træffe deres egne valg. Også dårlige valg. Nåja, og så nægter jeg simpelt hen at bebrejde mænd, at der findes dumme svin. Præcis som jeg nægter at bebrejde kvinder, at der findes dumme gæs. :hhansen:

En ægte feminist kan sikkert få meget ud af, at jeg kalder nederen mænd for svin og nederen kvinder for gæs. Det er jo en helt uacceptabel forskelsbehandling, der afslører, at jeg synes mænd er bedre end kvinder :randi:


Lone B - jeg tilbeder den jord du går på :respekt: :respekt:

_________________
Mvh

-Helle

--------------------------------------------------------------------------------
I can manage without the bare necessities - it's my luxury I cant do without!


ons 26. mar 2014 08:05
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: man 3. mar 2008 12:08
Indlæg: 3114
Indlæg Re: Hvornår er man feminist?
Jeg ved ikke om det kan kaldes feminisme, men jeg mener bare at begge køn skal have samme muligheder for at leve et godt liv og selv vælge hvad der er et godt liv for dem.

Af samme årsag, så hører jeg til dem der gerne vil have prostitution forbudt - og det være sig både mandlige og kvindelige prostituerede. Årsagen til jeg gerne ser et forbud er, at mange prostituerede er det snarere af nød end af eget valg. Og det synes jeg er et skråplan. Samtidig mener jeg vi skal gøre op med holdningen om at alle har ret til sex med et andet menneske. Det har man altså kun, hvis et andet menneske finder en tiltrækkende nok. Ellers har man sgu kun ret til sex med sig selv - uanset køn.

BeritH

_________________
Nej gud fri mig da vel om jeg skulle mene noget om det - offentligt!

Husk at jeg skal tituleres Deres Velærværdighed

Nu med egen kirke - frelse og syndsforladelse tilbydes mod mindre vederlag


ons 26. mar 2014 11:57
Profil

Tilmeldt: fre 10. sep 2010 23:53
Indlæg: 602
Geografisk sted: Midtjylland
Indlæg Re: Hvornår er man feminist?
BeritH skrev:
Årsagen til jeg gerne ser et forbud er, at mange prostituerede er det snarere af nød end af eget valg.


Og endnu flere er det af tvang til en meget ussel hyre, fordi nogen har fundet ud af, at tjene penge på dem..


Hvornår man er feminist...jamen såre simpelt, det er man når man synes nedenstående citat er helt ok og forsøger gøre sin indflydelse gældende for at opfylde definitionen:


***feminisme, (af lat. femina 'kvinde' og -isme), ideologi, der fremhæver kvinders samfundsmæssige betydning og individuelle værdi, og hvis mål det er at afskaffe diskriminering og undertrykkelse af kvinder og at bekæmpe mandsdominans i samfundet.

Feminismen kræver rettigheder og medindflydelse for kvinder og kan tillige rumme visioner om en alternativ samfundsindretning, der fremtidig i højere grad skal bygge på kvinders livssyn og værdier.***

_________________
Felis

Jeg har ingen fordomme....jeg konstaterer bare


ons 26. mar 2014 17:27
Profil

Tilmeldt: man 29. jun 2009 20:37
Indlæg: 2600
Geografisk sted: syd på næsen.
Highscores: 15
Indlæg Re: Hvornår er man feminist?
Lone Beck skrev:
Jeg er pisseligeglad med tøj og sko og skønhed (og høster væsentlig mere respekt for det fra mænd end fra kvinder).

Jeg har sindsygt meget respekt for Loner, der tager til trav i clogs og med heksehår!
:elsk:

_________________
bla bla bla


ons 26. mar 2014 17:52
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs 29. nov 2005 11:53
Indlæg: 11902
Geografisk sted: Århus
Indlæg Re: Hvornår er man feminist?
man er feminist, hvis man arbejder for ligestilling mellem kønnene.
Feminister har i sagens natur arbejdet ud fra kvinders synspunkt i de første mange år, fordi kvinders rettigheder generelt har haltet bagud for mænds, men siden målet er ligestilling, så er det jo reelt ligegyldigt hvor man tager fat, mænds ligestilling skulle jo gerne se ud som kvindernes, hvis der er tale om reel ligestilling i form af lige rettigheder, lige pligter, lige muligheder.

På de områder, hvor kvinder er bedre stillet end mænd vil ligestillingen skulle ske efter højeste fællesnævner - ellers kunne man jo lynhurtigt opnå 100% ligestilling uden at opnå en skid: man kunne bare fratage alle mennesker enhver menneskerettighed og ethvert gode - voliá ligestilling. Men næppe en ligestilling der er værd at kæmpe for..

"livmoderfeministerne" er efter min mening ikke feminister, siden de vil sidde og ruge på deres børn, deres barselsorlov, deres hellige moderskab og deres livmødre i den overbevisning at de alene fordi de besidder en livmoder osse pr definition er dén forælder som er bedst egnet til at have med børn at gøre.

_________________
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.


ons 26. mar 2014 20:36
Profil

Tilmeldt: man 29. jun 2009 20:37
Indlæg: 2600
Geografisk sted: syd på næsen.
Highscores: 15
Indlæg Re: Hvornår er man feminist?
Jeg opfatter vores lille familie som en enhed. vi render ikke rundt og leger pigerne mod drengene. Vi er et team og det er efterhånden længe siden, at vi blev enige om, at det er mig og ham mod verden! :hhansen:
Og det rager bestemt heller ikke andre mennesker eller samfundet hvordan barslen fordeles, hvordan lokummer bliver rengjort i familierne!
Men diskussionen kommer op hver gang en ny statistik udkommer. "Kvinder tager stadig mest barsel"
JA! og hvad så?

_________________
bla bla bla


ons 26. mar 2014 22:39
Profil
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Svar på emne   [ 29 indlæg ]  Gå til side 1, 2, 3  Næste

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google og 7 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Danish translation by Olympus DK Team