Vis ubesvarede indlæg | Vis aktive emner * Arcade    Dato og tid er tirs 21. nov 2017 04:45



Svar på emne  [ 7 indlæg ] 
 Yndlingsretter med hvidkål? 
Forfatter besked
Brugeravatar

Tilmeldt: fre 18. nov 2005 09:33
Indlæg: 8008
Geografisk sted: 3905, Nuussuaq, Grønland
Indlæg Yndlingsretter med hvidkål?
Vi har trekvart hovede liggende på køl - og der er grænser for, hvor meget vi kan spise.

Inspiation til nye retter søges - hvad er jeres yndlinsret med/af hvidkål? :aribeth:

_________________
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!


fre 5. jul 2013 20:07
Profil Hjemmeside

Tilmeldt: tors 30. jul 2009 11:01
Indlæg: 2533
Geografisk sted: Sjælland
Indlæg Re: Yndlingsretter med hvidkål?
det er bestemt frikadeller med stuvet hvidkål

-bruger det desuden i salat og til kaninen...

meget uopfindsomt, I know

_________________
Misssophie


fre 5. jul 2013 22:47
Profil

Tilmeldt: fre 10. sep 2010 23:53
Indlæg: 602
Geografisk sted: Midtjylland
Indlæg Re: Yndlingsretter med hvidkål?
Uha...hvidkål er godt :-)


Røget flæsk, fersk flæsk eller kød. Skæres i strimler og brunes i fedtstof i en gryde.
Snittet hvidkål, et par løg i strimler og et par gulerødder i skiver tilsættes.
Salt og peber tilsættes og det hele småsteger til det er mørt.


Eller gammeldags brunkål.
Flæsk og snittet hvidkål koges mørt
Vandet hældes fra og det hele brunes i smeltet sukker og lidt margarine (som når man laver brunede kartofler)


Eller hvidkålsrouletter.
Kogte hvidkålsblade pakkes omkring en klat rørt fars, bindes omkring med bomuldssnor og brunes godt i fedtstof.
Tilsættes lidt vand og simrer et stykke tid....pandesovs laves af stegeskyen..


Eller hvidkålssuppe...flæsk, kogeben og lidt suppeurter koger et par timers tid.
Snittet kogt hvidkål og kogte gulerodsterninger kommes i, smages til med salt og peber.

_________________
Felis

Jeg har ingen fordomme....jeg konstaterer bare


fre 5. jul 2013 23:53
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: tors 22. jun 2006 16:59
Indlæg: 525
Geografisk sted: Korsør
Indlæg Re: Yndlingsretter med hvidkål?
Brunkål :aribeth:

Stuvet hvidkål :aribeth:

Og Kløverhavens sommergryde :aribeth:

Kløverhavens sommergryde

Ca 500 gram hakket oksekød
2-4 løg
1 sommer/spids/hvidkål (vi brugte hvidkål)
1 pose gulerødder
1-2,5 kg kartofler alt efter hvor mange der skal spise
Olie/smør/margarine
Karry
Paprika
Salt
Peber

Grønsagerne snittes.
Fedstoffet varmes op med 2-3 tsk karry. Når det er brunet lidt kommes løg i.
Når løgene er brunet kommes kødet i.
Salt, paprika og peber kommes i.
Derefter gulerødder, kartofler og kål.
Der hældes lidt vand ved, det må ikke være for meget da det skal nå og fordampe.
Det simrer ca 30 min.

Kan også bruges til fyld i pitabrød og madpandekager.

Kan serveres med ris eller kartoffelmos i stedet for kartofler.

Groft flute serveres som tilbehør

_________________
/Sofie


lør 6. jul 2013 10:52
Profil Hjemmeside
Brugeravatar

Tilmeldt: fre 18. nov 2005 09:33
Indlæg: 8008
Geografisk sted: 3905, Nuussuaq, Grønland
Indlæg Re: Yndlingsretter med hvidkål?
Altså jeg havde lidt overvejet, om jeg behøvede skrive "...og helst uden svinekød" i indlægget...
Men jeg tænkte at der vel kom et eller andet med frikadeller og stuvet hvidkål og så var det dét...

Er kål og gris virkelig koblet så tæt i dansk madlavning?

Jeg tror vi ender i noget gryderet i stil med stardancers/lam i kål/... med fårekød og en god karry. :aribeth:

_________________
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!


lør 6. jul 2013 13:16
Profil Hjemmeside

Tilmeldt: tors 30. jul 2009 11:01
Indlæg: 2533
Geografisk sted: Sjælland
Indlæg Re: Yndlingsretter med hvidkål?
næ,da ikke nødvendigvis

vi er ikke så tossede med svinekød, så vores frikadeller er enten helt eller delvist af oksekød...

_________________
Misssophie


lør 6. jul 2013 13:28
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: fre 18. nov 2005 09:33
Indlæg: 8008
Geografisk sted: 3905, Nuussuaq, Grønland
Indlæg Re: Yndlingsretter med hvidkål?
misssophie skrev:
vi er ikke så tossede med svinekød, så vores frikadeller er enten helt eller delvist af oksekød...

Frikadeller er også dejligt nemme at "lave om" til noget andet end gris.
Okse, lam, hvad man nu kan skaffe.
Det gør vi også altid...

_________________
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!


lør 6. jul 2013 13:37
Profil Hjemmeside
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Svar på emne   [ 7 indlæg ] 

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google og 3 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Danish translation by Olympus DK Team