noget der måske ligner minestrone
Posted: Tue 3. Nov 2009 18:58
Advarsel: stor portion. Passer til min store gryde.
300 gram bacon i små tern steges sprødt i bunden af den store gryde.
Læg de sprøde bacontern til side til senere.
Hæld et par spsk olivenolie eller tre i det afsmeltede baconfedt (alt efter mængden af fedt) og steg heri små bitte tern af 6 stænger bladselleri, 2-3 løg, 3 store bagekartofler, 3 gulerødder, 3 fed hvidløg - og 2 porrer i tynde skiver. Grønsagerne må ikke blive brune.
Tilsæt 1 liter passerede tomater og en liter grønsagsbouillon eller suppe, en dåse blandede bønner og en dåse butterbeans.
Krydr med salt, peber, oregano, chili og laurbærblade.
Lad koge ved svag varme til grønsagerne er møre.
Smid baconternene i de sidste fem minutter.
Serveres med godt brød til - og friskhøvlet parmesan på toppen.
300 gram bacon i små tern steges sprødt i bunden af den store gryde.
Læg de sprøde bacontern til side til senere.
Hæld et par spsk olivenolie eller tre i det afsmeltede baconfedt (alt efter mængden af fedt) og steg heri små bitte tern af 6 stænger bladselleri, 2-3 løg, 3 store bagekartofler, 3 gulerødder, 3 fed hvidløg - og 2 porrer i tynde skiver. Grønsagerne må ikke blive brune.
Tilsæt 1 liter passerede tomater og en liter grønsagsbouillon eller suppe, en dåse blandede bønner og en dåse butterbeans.
Krydr med salt, peber, oregano, chili og laurbærblade.
Lad koge ved svag varme til grønsagerne er møre.
Smid baconternene i de sidste fem minutter.
Serveres med godt brød til - og friskhøvlet parmesan på toppen.