Page 1 of 1

Frisk pasta med kapers, ansjos og smukke tomater...

Posted: Tue 7. Jun 2011 22:30
by 99E
Til 3 personer...

Du skal bruge:
250 g frisk pasta - en solid variant. Enten hjemmelavet spaghetti eller en fuldkornspapardelle-typeting.
salt
1 bakke blandede tomater - gule, grønne, røde... Ca 250 gram.
4-5 ansjosfileter i olie
olivenolie
2 spsk. kapers
Evt. revet parmesan
3 store håndfulde spinat, skyllet og hakket groft.

Gør sådan her:
Kog vand til pasta, gerne i en elkedel.

Skær tomaterne i mundrette stykker. Hak ansjoserne og lad dem smelte i lidt olivenolie på en stor, varm pande – gerne i lidt af olien, de ligger i.

Hæld det kogende vand i en gryde, salt det og kog pastaen til den er al dente.

Kom tomater ved ansjoserne og lad dem varme med i et halvt minut.
Vend spinaten med tomaterne.

Dræn vandet fra pastaen, men gem lidt. Kom pastaen på panden til grøntsagerne.
Vend kapers i.
Kom lidt kogevand ved pastaen, hvis det bliver for tørt.
Krydr med lidt peber og noget god olivenolie - og giv gerne retten en håndfuld revet parmesan, hvis du har...

Re: Frisk pasta med kapers, ansjos og smukke tomater...

Posted: Wed 8. Jun 2011 11:24
by 99E
Men det er kun 5 - de smager jo ikke af fisk, de giver bare en smækker lille umami-smag i bunden af retten!

Re: Frisk pasta med kapers, ansjos og smukke tomater...

Posted: Wed 8. Jun 2011 11:58
by aribeth
jeg hader efterhånden ordet umami...


men jeg kan godt lide ansjos!