Kødsauce af:
3 hakkede løg
3 middelstore gulerødder, hakkede eller revne.
hakket eller revet rodselleri i lidt mindre mængde end mængen af gulerødder.
3 fed hvidløg
½ kilo hakket mellemskært oksekød
½ kilo hakkede friske danske champingnon
3 dåser hakkede flåede tomater
salt, peber, basilikum, kanel.
olivenolie til at stege i.
Hvid (opbagt eller jævnet)sauce af:
mælk
smør
mel
revet parmesan eller grano padano
laurbærblade, revet muskatnød, salt.
Alt lægges i lag: kødsovs, hvid sovs, lasagneplade...osv...ovenpå den øverste lasagneplade lægges et lag hvid sovs. Drys med rasp og parmesanost, smid et par smørklatter øverst.
Bages midt i ovnen i 35 minutter v 200 grader.
Hvordan laver I lasagne?
Hvordan laver I lasagne?
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.
Hvordan laver I lasagne?
Vi dropper champignonerne (Mikkel mener ikke opvarmede svampe hører til kategorien "MAD"...) men har til gengæld som regel aubergineskiver og "flade" broccolibuketter mellem kødsovsen og den hvide sovs (der ikke indeholder laubærblade her).
Og så drysser vi med revet ost, ikke parmasan og rasp. Og med den mængde reven ost der er på vores lasagner er smørklatter IKKE nødvendige!
Ellers er det ret meget samme koncept: Masser af grøntsager i kødsovsen...
Og så drysser vi med revet ost, ikke parmasan og rasp. Og med den mængde reven ost der er på vores lasagner er smørklatter IKKE nødvendige!
Ellers er det ret meget samme koncept: Masser af grøntsager i kødsovsen...
- Ninie.
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
Hvordan laver I lasagne?
Vi droppede de dersens rodselleri (kan ikke li dem) og så en masse revet ost (emmenthaler/mozarella), men ellers kan jeg kun sige god for opskriften. Selv Marcus rå åd.
Præsident på livstid for Basse's Fanklub.
She who can pick a pun, can also pick a pocket.
Into the belly of the Beast. And out the demon's arse.
She who can pick a pun, can also pick a pocket.
Into the belly of the Beast. And out the demon's arse.
- Stimata Doamna
- Posts: 6496
- Joined: Wed 20. Dec 2006 11:58
Hvordan laver I lasagne?
Vi dropper tit kødet og bruger masser af grønsager (squash, peberfrugter, gulerødder, ærter, bønner, bladselleri og hvad grønsagsafdelingen ellers byder på). Måske skulle jeg prøve med rodselleri næste gang.
Den hvide sovs er obligatorisk, og det samme er revet emmental/gruyère/mozzarella. Jeg kan nu også godt lide et drys parmesan på toppen (i stedet for rasp...).
Den hvide sovs er obligatorisk, og det samme er revet emmental/gruyère/mozzarella. Jeg kan nu også godt lide et drys parmesan på toppen (i stedet for rasp...).
Venlig hilsen
Randi
Riding ... the art of keeping a horse between you and the ground
Randi
Riding ... the art of keeping a horse between you and the ground
Hvordan laver I lasagne?
For år tilbage da Kiddene var små, kunne de ikke lide lasange........ Der var for mange grønsager i.
Så var vi på besøg hos en veninde som havde lavet lasange uden grønsager - ikke engang flået tomat. Hun havde tilgengæld brugt Taco Original krydderi......... Kiddene åd og plagede om at jeg lavede lasange til dem som Gitte havde lavet den........
Det var mig så inderligt meget imod kun at lave lasange KUN med kød.......... så jeg rev en lille gulerod meget fint og smuglede i...... og flået og blendet tomat...............
Kors hvor de åd........... næste gang blev der smidt finthakket porre i....... Igen samme gode resultat........... de åd...........
På et tidspunkt opdagede de selvfølgelig at der var grønsager i......fuldstændig som der var i min oprindelige lasange.......... men nu gjorde det ikke så meget - for det smagte jo godt.
I dag laver jeg lasange med grofthakkede grønsager - altså en rustik lasange. Jeg bruger stadig et brev Taco Original krydderi i min lasange.....
Squash, porre, gulerødder, bladselleri, peber, flåede tomater og selvfølgelig hvidløg og krydderier. Der er i vægt, langt flere grønsager end kød.
Jeg bruger en almindelig bechamelsauce......... har jeg tid, laver jeg den selv - ellers hjælper Karoline til.......... På toppen ost, hvis der er mere tilbage - ellers rasp........ og INGEN smørklatter.........
Så var vi på besøg hos en veninde som havde lavet lasange uden grønsager - ikke engang flået tomat. Hun havde tilgengæld brugt Taco Original krydderi......... Kiddene åd og plagede om at jeg lavede lasange til dem som Gitte havde lavet den........
Det var mig så inderligt meget imod kun at lave lasange KUN med kød.......... så jeg rev en lille gulerod meget fint og smuglede i...... og flået og blendet tomat...............
Kors hvor de åd........... næste gang blev der smidt finthakket porre i....... Igen samme gode resultat........... de åd...........
På et tidspunkt opdagede de selvfølgelig at der var grønsager i......fuldstændig som der var i min oprindelige lasange.......... men nu gjorde det ikke så meget - for det smagte jo godt.
I dag laver jeg lasange med grofthakkede grønsager - altså en rustik lasange. Jeg bruger stadig et brev Taco Original krydderi i min lasange.....
Squash, porre, gulerødder, bladselleri, peber, flåede tomater og selvfølgelig hvidløg og krydderier. Der er i vægt, langt flere grønsager end kød.
Jeg bruger en almindelig bechamelsauce......... har jeg tid, laver jeg den selv - ellers hjælper Karoline til.......... På toppen ost, hvis der er mere tilbage - ellers rasp........ og INGEN smørklatter.........
-
- Posts: 2563
- Joined: Fri 8. Jun 2007 22:28
Hvordan laver I lasagne?
Hmm jeg køber sådan en rød kasse med magisk pulver, når jeg kommer det i kød og vand bliver det på mirakuløs vis til noget der minder om lasagne og så bager jeg det og spiser det.. Tadaaa :jeanie:
Jeres måder lyder nu af en eller anden grund mere appetitvækkende :aribeth:
Jeres måder lyder nu af en eller anden grund mere appetitvækkende :aribeth:
-
- Posts: 2563
- Joined: Fri 8. Jun 2007 22:28
Hvordan laver I lasagne?
Med magisk pulver June.. Glem nu ikke det. Jeg er sikker på de andre ikke får dækket deres daglige behov for sunde og næringsrige E-numre :lol:
- Stimata Doamna
- Posts: 6496
- Joined: Wed 20. Dec 2006 11:58
Hvordan laver I lasagne?
[quote:8c266a1fb1]Jeg er sikker på de andre ikke får dækket deres daglige behov for sunde og næringsrige E-numre [/quote:8c266a1fb1]
Er man ikke dækket ind, hvis man husker at spise sine vitaminpiller? Jeg er sikker på, at der noget med E-...-noget i varedeklarationen :hhansen:
Er man ikke dækket ind, hvis man husker at spise sine vitaminpiller? Jeg er sikker på, at der noget med E-...-noget i varedeklarationen :hhansen:
Venlig hilsen
Randi
Riding ... the art of keeping a horse between you and the ground
Randi
Riding ... the art of keeping a horse between you and the ground
-
- Posts: 2563
- Joined: Fri 8. Jun 2007 22:28
Hvordan laver I lasagne?
Jamen.. er du sikker på man er dækket ind af en standart vitaminpille? Tænk lige på hvor mange E-numre der er :fuld:
- Stimata Doamna
- Posts: 6496
- Joined: Wed 20. Dec 2006 11:58
Hvordan laver I lasagne?
[quote:c00f7094fa]Jamen.. er du sikker på man er dækket ind af en standart vitaminpille? Tænk lige på hvor mange E-numre der er [/quote:c00f7094fa]
Gosh ja, men bare vitaminpillen indeholder de vigtigste, er det vel også OK. Jeg tror faktisk, at der står 100% af den daglige dosis af det der E-noget...
Faktisk tror jeg, at Ø-vitaminer er vigtigere, når det kommer til stykket :ehh: :skaal:
Gosh ja, men bare vitaminpillen indeholder de vigtigste, er det vel også OK. Jeg tror faktisk, at der står 100% af den daglige dosis af det der E-noget...
Faktisk tror jeg, at Ø-vitaminer er vigtigere, når det kommer til stykket :ehh: :skaal:
Venlig hilsen
Randi
Riding ... the art of keeping a horse between you and the ground
Randi
Riding ... the art of keeping a horse between you and the ground