Page 1 of 3

Hvordan laver I lasagne?

Posted: Fri 28. Sep 2007 20:22
by annetteB
Kødsauce af:

3 hakkede løg
3 middelstore gulerødder, hakkede eller revne.
hakket eller revet rodselleri i lidt mindre mængde end mængen af gulerødder.
3 fed hvidløg
½ kilo hakket mellemskært oksekød
½ kilo hakkede friske danske champingnon
3 dåser hakkede flåede tomater
salt, peber, basilikum, kanel.
olivenolie til at stege i.

Hvid (opbagt eller jævnet)sauce af:
mælk
smør
mel
revet parmesan eller grano padano
laurbærblade, revet muskatnød, salt.

Alt lægges i lag: kødsovs, hvid sovs, lasagneplade...osv...ovenpå den øverste lasagneplade lægges et lag hvid sovs. Drys med rasp og parmesanost, smid et par smørklatter øverst.
Bages midt i ovnen i 35 minutter v 200 grader.

Hvordan laver I lasagne?

Posted: Sat 29. Sep 2007 12:00
by 99E
Vi dropper champignonerne (Mikkel mener ikke opvarmede svampe hører til kategorien "MAD"...) men har til gengæld som regel aubergineskiver og "flade" broccolibuketter mellem kødsovsen og den hvide sovs (der ikke indeholder laubærblade her).

Og så drysser vi med revet ost, ikke parmasan og rasp. Og med den mængde reven ost der er på vores lasagner er smørklatter IKKE nødvendige!

Ellers er det ret meget samme koncept: Masser af grøntsager i kødsovsen...

Hvordan laver I lasagne?

Posted: Fri 19. Oct 2007 08:50
by MinnaN
Vi droppede de dersens rodselleri (kan ikke li dem) og så en masse revet ost (emmenthaler/mozarella), men ellers kan jeg kun sige god for opskriften. Selv Marcus rå åd.

Hvordan laver I lasagne?

Posted: Fri 19. Oct 2007 09:01
by Stimata Doamna
Vi dropper tit kødet og bruger masser af grønsager (squash, peberfrugter, gulerødder, ærter, bønner, bladselleri og hvad grønsagsafdelingen ellers byder på). Måske skulle jeg prøve med rodselleri næste gang.

Den hvide sovs er obligatorisk, og det samme er revet emmental/gruyère/mozzarella. Jeg kan nu også godt lide et drys parmesan på toppen (i stedet for rasp...).

Hvordan laver I lasagne?

Posted: Fri 19. Oct 2007 09:28
by Lena
For år tilbage da Kiddene var små, kunne de ikke lide lasange........ Der var for mange grønsager i.

Så var vi på besøg hos en veninde som havde lavet lasange uden grønsager - ikke engang flået tomat. Hun havde tilgengæld brugt Taco Original krydderi......... Kiddene åd og plagede om at jeg lavede lasange til dem som Gitte havde lavet den........

Det var mig så inderligt meget imod kun at lave lasange KUN med kød.......... så jeg rev en lille gulerod meget fint og smuglede i...... og flået og blendet tomat...............

Kors hvor de åd........... næste gang blev der smidt finthakket porre i....... Igen samme gode resultat........... de åd...........

På et tidspunkt opdagede de selvfølgelig at der var grønsager i......fuldstændig som der var i min oprindelige lasange.......... men nu gjorde det ikke så meget - for det smagte jo godt.

I dag laver jeg lasange med grofthakkede grønsager - altså en rustik lasange. Jeg bruger stadig et brev Taco Original krydderi i min lasange.....

Squash, porre, gulerødder, bladselleri, peber, flåede tomater og selvfølgelig hvidløg og krydderier. Der er i vægt, langt flere grønsager end kød.

Jeg bruger en almindelig bechamelsauce......... har jeg tid, laver jeg den selv - ellers hjælper Karoline til.......... På toppen ost, hvis der er mere tilbage - ellers rasp........ og INGEN smørklatter.........

Hvordan laver I lasagne?

Posted: Fri 19. Oct 2007 11:30
by MetteboDeluxe
Hmm jeg køber sådan en rød kasse med magisk pulver, når jeg kommer det i kød og vand bliver det på mirakuløs vis til noget der minder om lasagne og så bager jeg det og spiser det.. Tadaaa :jeanie:

Jeres måder lyder nu af en eller anden grund mere appetitvækkende :aribeth:

Hvordan laver I lasagne?

Posted: Fri 19. Oct 2007 16:56
by MetteboDeluxe
Med magisk pulver June.. Glem nu ikke det. Jeg er sikker på de andre ikke får dækket deres daglige behov for sunde og næringsrige E-numre :lol:

Hvordan laver I lasagne?

Posted: Fri 19. Oct 2007 17:18
by Stimata Doamna
[quote:8c266a1fb1]Jeg er sikker på de andre ikke får dækket deres daglige behov for sunde og næringsrige E-numre [/quote:8c266a1fb1]

Er man ikke dækket ind, hvis man husker at spise sine vitaminpiller? Jeg er sikker på, at der noget med E-...-noget i varedeklarationen :hhansen:

Hvordan laver I lasagne?

Posted: Fri 19. Oct 2007 17:40
by MetteboDeluxe
Jamen.. er du sikker på man er dækket ind af en standart vitaminpille? Tænk lige på hvor mange E-numre der er :fuld:

Hvordan laver I lasagne?

Posted: Fri 19. Oct 2007 18:23
by Stimata Doamna
[quote:c00f7094fa]Jamen.. er du sikker på man er dækket ind af en standart vitaminpille? Tænk lige på hvor mange E-numre der er [/quote:c00f7094fa]
Gosh ja, men bare vitaminpillen indeholder de vigtigste, er det vel også OK. Jeg tror faktisk, at der står 100% af den daglige dosis af det der E-noget...

Faktisk tror jeg, at Ø-vitaminer er vigtigere, når det kommer til stykket :ehh: :skaal: