Langtidsstegt Lammekøllesteg i Guinness

Post Reply
User avatar
99E
Posts: 8010
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:33

Langtidsstegt Lammekøllesteg i Guinness

Post by 99E »

Du skal bruge:
En lammekøllesteg af valgfri størrelse. (Vi har fået hakket nogle af køllerne i stykker til små praktiske 2-personers-stege...)
1-2 Guinness
Lidt god æblejuice

En stegeso (eller et dybt fad og noget sølvpapir)
En ovn (D'oh!)

Sådan gør du:
LamseBamse ridses i fedtlaget - skær det evt. ned til en centimeters tykkelse.
Gnid hele Lamse ind i en lækker olivenolie og noget salt - krydr efter smag. Brug fx lidt chili og kanel - eller den helt klassiske hvidløg/rosmarin-kombination.
Læg Lamse ned i stegesoen/fadet, tilsæt guinness og æblejuicen og luk til - og steg i 3-4 timer ved 150 grader.
(Hvis du har købt to Guinness og kun mener at skulle bruge en fordi det virkelig ER en lille steg - så vil jeg tro den anden kan nydes i kold tilstand sammen med maden. Eller mens man venter...)

Lamse kan godt lige grilles de sidste 10 minutter, så "sværen" bliver sprød.

Hvis man er sådan en, der synes lammekødet ikke er fedtet nok i sig selv, men man bare MÅÅÅ have sovs til, kan man med fordel skumme fedtet af øl-blandingen og bruge det i sovsen - men vi plejer nu bare at drysle lidt af den her stege-øl-sky over tilbehøret.

Godt tilbehør: En lækker salat, ovnbagte rodfrugter (eller en hjemmelavet rösti).

Denne steg fik et par løg at hygge sig med - og så var der naturligvis sølvpapir over. Sådan en lille sag som denne kan godt nøjes med 3 timer.
Image
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
Post Reply