Page 1 of 1

Ye Olde English Meat Pie

Posted: Mon 21. Mar 2011 21:44
by Mikkel
Denne her opskrift er HIMMELSK til at få det bedste ud af en kødrest, f.eks. efter en af vores 4+ kilos lammekøller!

Foreberedelse:
Skær kødresten ud i strimler.
Hvis der er ben i kødresten, så brun dem i en gryde og kog en lækker fond på dem med nogle peberkorn og et laurbærblad (og et par limeblade, hvis det er lam) til brug senere i retten.

Tærtedej:
Det her er min generiske tærtedejsopskrift, som kan varieres enten med sukker til søde tærter eller med lidt grahamsmel til grove tærter:
300 g mel
50 g smør i tern
1 tsk salt
1-2 spsk græsk yoghurt (eller A-38)
Blend det hele i foodprocessor, til det er fint smulder.
Saml med hænderne i en skål. Lad hændernes varme hjælpe med at samle det. Pak dejen i film og læg den til side et køligt sted.

Fyld:
25 g smør
2 spsk mel
2 løg, fint hakkede
3-4 gulerødder, fint hakkede
evt. 100 g fine ærter
1 hønsebouillonterning, knust. (Jo, den SKAL med).
1 liter fond fra tidligere, (eller 2 oksebouillonterninger i en liter kogt vand.)
2 spsk græsk yoghurt (eller A-38)
ca. 200g kødrest i strimler.

Fremgangsmåde:
Sautér løg og gulerødder i smørret i en gryde. Når løgene er klare, men ikke brune, tilsættes mel og det røres sammen til en klat. Til sæt nu fond lidt af gangen og rør ud. Lad det komme i kog, så du kan se konsistensen. Når du har en god, tyk sovsekonsistens tilføjer du youghurt samt evt. ærter. Kog op igen og juster evt. konsistens med ekstra fond. Til sidst vender du kødresten i sovsesnasket og smager til med salt og peber. Stil fyldet til side og lad køle af.

Rul tærtedejen TYNDT ud og fyld et "mellemdybt" fad (helst ikke et alm. tærtefad, det er for lavt) med dej op til kanten.
Hæld fyldet i. Bøj siderne af tærtedejen ind over fyldet. Læg et fint låg af tærtedej oven på og put det ned langs siderne, så der er lukket hele vejen rundt.

Bag i ovn ved 190 grader (175 varmluft) i ca. 45 minutter.

Smovs.