Page 1 of 1

Farseret mørbrad af elgkalv.

Posted: Mon 28. Sep 2009 23:42
by Deerhunter
Farseret mørbrad af elgkalv.

Den afpudsede kalvemørbrad brunes i en tykbundet gryde. Kødet fra fuglevildtet finthakkes og blandes med æggehvider, piskefløde, cognac eller calvados samt salt og peber. De hakkede pistacienødder tilsættes. Farsen fordeles på et fedtnet bredt ud på bordet. Mørbraden lægges på og pakkes ind.

Fedtnet er en tynd, gennemsigtigt hinde med fedtstrenge. Den udvandes før brug og anvendes til at vikle om fars som ligger i yderste lag. Fedtnet holder farsen og formen på stegen.

Den farserede mørbrad lægges i et ildfast fad og steges ca. 30 min. ved 180 grader i ovnen. Mørbraden tages ud og trækker tildækket i 10 min., hvorefter den skæres i tynde skiver.

• 500 g elgkalvemørbrad. I mangel af elg kan almindelig kalv anvendes.
• 300 g hakket brystkød fra fuglevildt. I mangel af vildt kan både kylling og kalkun anvendes.
• 100 g fedtnet
• 2 æggehvider
• 1 kop piskefløde
• 1 kop pistacienødder der hakkes groft.
• ½ kop cognac eller calvados
• salt og peber

Afpudset afkoges med 1 kop vand tilsat toppene fra gulerødderne til sovs. Sovsen koges ind til det halve. Tilsæt 1 – 2 spiseskefulde cognac eller calvados under kraftig omrøring til al alkohol er fordampet. Til sidst legeres sovsen med æggeblomme. Hold sovsen varm, men under kogepunktet, ellers koagulerer æggeblommerne.

Kartoffelpandekager:
• 800 g aspargeskartofler
• 3 æg
• Tørrede blandede krydderurter efter smag

Kartoflerne skrælles, skylles og tørres let før de rives fint på et råkostjern. Kartoflerne blandes med de 3 piskede æg der er tilsat de hakkede krydderurter. Overskydende æggeblomme fra legering af sovsen tilsættes. Kartoflerne steges som små pandekager på størrelse med en underkop på en varm pande med neutral olie.

Brug gerne 2 eller flere pander, så kartoffelpandekagerne er hurtig færdig så sovsen ikke mister karakter imens. Kartoffelpandekager vinder heller ikke ved at vente for længe før de serveres.

Tilbehør:
Let dampede sukkerærter og små gulerødder med lidt smeltet smør. Drys med groft salt efter smag. Gulerødder fra udtyndinger er perfekte.