Page 1 of 1

Mørbrad fra krondyr med dampede porrer.

Posted: Fri 24. Oct 2008 21:41
by Deerhunter
Mørbraderne fra krondyr brunes i en tykbundet pande og krydres med salt og peber. Lægges i et ildfast fad og sættes i en forvarmet ovn på 180 grader i 15 - 20 min.

Tag dem ud og lad dem trække i 5 min. overdækket med et viskestykke. Sæt dem i ovnen igen i 5 min. Lad dem hvile i 5 min. inden de skæres ud.

[b:486e0cb3fb]Kødet: [/b:486e0cb3fb]
200 - 300 g. krondyrmørbrad
Salt og peber

[b:486e0cb3fb]Sovs:[/b:486e0cb3fb]
Løgene lægges hele i et ildfast fad og bages i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min. Tag dem ud, pil og del løgene groft. Kog vildtfonden og rødvinseddike sammen. Tilsæt 1 teske smør og lad det koge ned til det halve. Bland creme de chassis og løg og lad det simre i ca. 10 min. Pisk resten af smørret i og tilsæt de soltørrede tomater. Sovsen serveres med de groft delte løg.

[b:486e0cb3fb]Ingredienser:[/b:486e0cb3fb]
2 spsk. mørk vildtfond
1 spsk. rødvinseddike
1 spsk. creme de chassis - en aromatisk solbærlikør
2 teske smør
3 - 4 soltørrede tomater skåret i strimler
3 - 4 skalotteløg med skal
Salt og peber

[b:486e0cb3fb]Dampede porrer med persille:[/b:486e0cb3fb]
Porrerne snittes på langs i kvarte stykker. Stykkerne dampes i letsaltet kogende vand i et par minutter og dryppes af. Drysses med friskhakket persille umiddelbart inden servering.

[b:486e0cb3fb]Grøntsagerne:[/b:486e0cb3fb]
1 - 2 porrer pr. person
Et stort bundt persille

Blandingen af vildt, sovs og de dampede porrer er særdeles lækker. Vær opmærksom på at da retten er meget fedtfattig men med kraftig smag, er den særdeles velegnet som både slanke ret og til gravide - den giver ikke halsbrand.

Selv om dansk bagerbrød er den rene ynk, kan det anbefales stædigt at forlange et ægte pain Alsacien, for det smager himmelsk til denne ret sammen med frisk koldt vand. Det må sgu da være muligt at provokere en dansk bager tilstrækkeligt på hans faglige stolthed til han tager sig sammen.