Kronfilet med glaserede æbler i honning og balsamico

Post Reply
Deerhunter

Kronfilet med glaserede æbler i honning og balsamico

Post by Deerhunter »

Til denne ret er krondyr særligt velegnet, da smagen i krondyr er meget fin og ikke har så meget vildtsmag som eksempelvis rådyr. Der kan sagtens bruges frosset kød, da hjortekød er fedtfattigt, og smagen derved ikke forandrer sig ret meget. Opskriften er beregnet til 2 personer.

[b:eb8dd6f92f]Fremgangsmåde for fileten:[/b:eb8dd6f92f]
Krondyrfileten afpudses og brunes på panden. Krydr med salt og peber sammen med lidt knust enebær - det er ikke sikkert du skal bruge hele enebærret - smag dig frem. Fileten lægges til let afkøling, så den kan håndteres uden at brænde fingrene, før den spækkes med bacon. Fileten snøres og steges videre i ovnen ved 180 grader i ca. 15 - 20 minutter. Fileten må godt være svag rosa. Hviler herefter i ca. 15 minutter.

[b:eb8dd6f92f]Ingredienser: [/b:eb8dd6f92f]
Ca. 200 g. krondyrfilet
Baconskiver
1 knust enebær
Salt og peber

[b:eb8dd6f92f]Glaserede æbler:[/b:eb8dd6f92f]
Toppen skæres af æblerne og udstikkes for kerner uden at skamfere æblerne. Honning, balsamico og rødvin koges godt igennem og nedkoges til sirupsagtig konsistens på en pande. Æblerne tilsættes og vendes hyppigt i 2 - 3 minutter indtil de er glaserede. Æblerne tages op og "æblekaramellen" indkoges. De friske tyttebær tilsættes og sauteres i karamellen et kort øjeblik. Tyttebærlagen fyldes i æblerne og stilles til side. Umiddelbart inden anretning bages æblerne færdige i ovnen ved 180 grader i ca. 5 minutter.

[b:eb8dd6f92f]Ingredienser: [/b:eb8dd6f92f]
2 røde æbler
25 g. frisk tyttebær
1 spsk. honning
1 spsk. rød balsamico
1 spsk. rødvin

Æblekærnerne ristes på en tør pande med lidt finkornet salt, og gemmes til senere

[b:eb8dd6f92f]Bønner:[/b:eb8dd6f92f]
Bønnerne nippes og blancheres i kogende vand. Afdryppes og deles i 2 bundter og omvikles stramt med bacon. Bønnerne bages i ovn ved 180 grader i 5-7 minutter.

Beregn ca. 50 g. bønner afhængig af størrelse og 1 skive magert bacon pr. person.

[b:eb8dd6f92f]Ingredienser til orlydej:[/b:eb8dd6f92f]
100 g mel
1 dl pilsnerøl - den billige fra discountbutikken er udmærket, men hold alligevel øje med eventuelle tilsætningsstoffer.
1 spsk. olie
Salt og sukker
1 æg
Eventuelt 1 spsk. lunkent vand hvis dejen er for tyk.
1 pisket æggehvide

[b:eb8dd6f92f]Indbagte champignon i orlydej: [/b:eb8dd6f92f]
Mel, æg, øl, vand, olie samt salt og sukker piskes sammen til en glat dej og hviler en time. De stiftpiskede æggehvider vendes i. Dejen skal bruges straks efter tilsætningen af de piskede hvider.

Champignon dyppes i dejen og dryppes af og koges i friture af ren neutral planteolie til de er gyldne. Beregn 3 - 5 hele champignon af middelstørrelse pr. person.

[b:eb8dd6f92f]Aspargeskartofler: [/b:eb8dd6f92f]
Kartoflerne koges og pilles og stilles koldt. Inden anretning vendes kartoflerne i smeltet smør til de er gennemvarmevarme, men skal endelig ikke være brunede. Krydres med salt og peber. Drysses med nøddeflager og de ristede æblekærner.

Beregn ca. 100 g. kartofler pr. person.

[b:eb8dd6f92f]Svampesauce:[/b:eb8dd6f92f]
Svampene renses og skæres i mindre stykker og kommes i en gryde med smeltet smør og det hakkede skalotteløg og sauteres godt. Fonden hældes på og det småkoger i ca. 20 minutter ved svag varme. Fløden tilsættes og koges godt igennem.

100 g. kantareller eller østershatte
½ skalotteløg
2 dl. vildt- eller kalvefond
1 spsk. fløde
1 teske smør
Salt og peber

[b:eb8dd6f92f]Anretning:[/b:eb8dd6f92f]
Krondyrfileten skæres i tynde skiver og anrettes på varme tallerkener sammen med æblet og de indbagte champignon og baconbønner dekorativt i midten. Der omkranses med 1 spsk. sovs. Sovs og kartofler serveres separat.

Dertil serveres brød og isvand. Ønskes vin, er de lidt tunge rødvine velegnet, men belgisk trappistøl er også velegnet.

Til dessert ville jeg vælge ost. Både de faste skæreoste som emmentaler og bløde oste med kraftig smag er på denne årstid velegnet sammen med bladselleri og resten af vinen og brødet.
User avatar
Frieser9460
Posts: 3668
Joined: Fri 5. Sep 2008 08:43

Kronfilet med glaserede æbler i honning og balsamico

Post by Frieser9460 »

MUMS, det lyder lækkert!!! Hvornår inviterer du??? :aribeth:
Frieserhilsner og vrinsk fra
Louise

Èn gang Frieser - altid Frieser!
aribeth

Kronfilet med glaserede æbler i honning og balsamico

Post by aribeth »

Tak Deerhunter :-)

Katrine
Post Reply