Hjortemedaljoner med bagte sellerikugler

Post Reply
Deerhunter

Hjortemedaljoner med bagte sellerikugler

Post by Deerhunter »

Til denne ret er det bedst at bruge kron- eller dådyr. Rådyr er for små, og smagen er heller ikke det ideelle hjortekød til sellerikuglerne.

[b:3de6367d14]Ingredienser:[/b:3de6367d14]
2 hjortemedaljoner
½ eller selleriknold
100 g svampe
mælk
Salt, peber
Frisk kørvel
Hvidløg
200 g asparges kartofler
2 dl mørk fond
1 æg
1 skalotteløg
Smør
Neutral olie

Rådyrmedaljonerne brunes i lidt olie på panden. Tag varmen af panden og steg yderligere nogle minutter på hver side. Tilsæt salt og peber når kødet er færdigstegt.

Svampene renses og ristes på en varm pande til de er gyldne. Tilsæt det finthakket skalotteløg og kørvel foruden et presset fed hvidløg. Hæld fonden på panden og kog den ind. Tag panden af varmen og pisk ca. 25 g smør i sovsen.

Selleri skæres i små stykker og koges møre i mælk. De kogte selleri blendes med æg, salt og peber. Formes i æggestore kugler og bages i ca. 20 minutter ved 180° C.

Kog og pil aspargeskartoflerne og steg dem gyldne i olie.

[b:3de6367d14]Salat:[/b:3de6367d14]
En håndfuld skvalderkål blade - brug kun de unge lyse blade.
Ruccula

Brug halvt af hver. Lav en dressing af olie, balsamico, citronsaft og lidt dijonsennep - den stærke.
Post Reply