Vis ubesvarede indlæg | Vis aktive emner * Arcade    Dato og tid er lør 18. nov 2017 12:02



Svar på emne  [ 1 indlæg ] 
 Brun vildtfond. 
Forfatter besked
Indlæg Brun vildtfond.
Brun vildtfond kan helt eller delvis erstatte andre væsker i sovsen - så kan jeg til gengæld garantere at den smager fantastisk.

Husk altid at koge ved middel varme, ellers kan fonden risikere at blive grå og kedelig.

Ca. 4 kg. skrog og ben fra vildt. Afpuds og ureelt kød bruges også. Større rørknogler kan eventuelt flækkes i mindre stykker for at få alt saft og kraft med. Enebær, rosmarin og timian er særligt velegnet som krydderi til vildt.

400 g. porre
400 g. knoldselleri. Kan erstattes helt eller delvis af persillerod og pastinak hvis man syntes selleri er for markant.
400 g. gulerødder
3 kepaløg
2-3 enebær
2 nelliker
Timian eller rosmarin
5 l. koldt vand

Om man vil blande hår- og fuglevildt er en smagssag, men jeg vil anbefale man deler fonden i hår- og fuglefond da hver vildtgruppe har deres særlige karakteristika som fuldt ud kan udnyttes, hvis man vil give en sovsen det sidste pift.

Fond på harer vil jeg dog ubetinget anbefale man ikke blander med andet hårvildt, da harer smagsmæssigt er meget anderledes.

Brun kød og vildtben sammen med de groft udskårne grøntsager og timian eller rosmarin i ovnen ved 200 grader. Sæt ingredienserne over kog i vandet ved svag varme.

Regn med at hunden for længst har fundet ud af hvad der foregår. Den vil sidde artigt i kurven og følger intens med i hvad der foregår, da den erfaringsmæssigt ved der altid falder noget af i svinget.

Del løgene og rist dem helt mørke på en tør pande. Læg løgene i gryden sammen med krydderierne og lad det simre i et par timer. Skum fonden.

Lad fonden si gennem et stykke ostelærred og skum for fedt. Herefter koges den ind til ca. en tredjedel ved moderat varme. Det tager en krig, men bare rolig - hunden skal nok holde øje med processen.

Vildtfonden kan med fordels deles i mindre portioner inden den fryses - og så kan den bruges til alle slags brune sovse.

Skrog, ben, afpuds og kødet samt de kogte grøntsager afkøles og gives som sædvanligt til hunden - udendørs.


tirs 6. maj 2008 06:32
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Svar på emne   [ 1 indlæg ] 

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Danish translation by Olympus DK Team