Vildtsuppe

Post Reply
User avatar
Lena
Posts: 3359
Joined: Sat 29. Sep 2007 20:48

Vildtsuppe

Post by Lena »

Med en jæger i huset er det altid vildtet der må stå for skud sidst på måneden............. :hhansen:

Kølle og ryg bliver smidt på grillen og så står jeg med en masse ureelt kød og ben som jeg ikke nænner at smide ud............

Heldigvis kan det bruges til en rigtig lækker krydret suppe.

Lav grundsuppen den ene dag og lav retten færdig næste dag.....

Suppen kan selvfølgelig også laves med oksekød i tern......



Du kan f.eks. bruge:
1 hals
Ben fra den udbenede kølle
Ribben
1 forbov af rådyr eller andet hjortevildt

15 knuste enebær
salt
peber
2-3 liter vand
evt. et par dl rødvin eller en mørk øl
6 store kartofler
4 store gulerødder
2 store porre
6 stænger blegselleri
2 røde pebre
3-5 fed hvidløg
2 dåser hakkede tomater
Chili
Paprika
½ liter fløde

Kødet brunes i rapsolie, krydres med knuste enebær, salt og peber og dækkes med vand og evt. en rest rødvin eller en mørk øl, men det er ikke nogen betingelse for en god suppe.

Kødet simrer i 3-4 timer ved svag varme.

Kødet tages op og køles ned så det er muligt at separere kød fra ben......... Kødet køles ned og skæres i tern.

Grønsagerne skæres i tern og de "klares" i lidt rapsolie inden suppen hældes på.
Tilsæt de hakkede tomater.

Krydr med chili og paprika. Suppen simrer til grønsagerne er møre. Det kolde køde tilsættes sammen med piskefløde.

Kog suppen op og server med groft brød.
User avatar
annetteB
Posts: 11902
Joined: Tue 29. Nov 2005 11:53

Vildtsuppe

Post by annetteB »

Uhm!! Hvorfor er min mand ikke jæger?
(grunden til jeg ikke SELV er det er, at jeg ikke ejer afstandsfornemmelse)
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.
Post Reply