Glad kanin i rødvin
Posted: Sat 8. Sep 2007 15:39
[b:8c31815ed6]Tilberedningstid: [/b:8c31815ed6] Forberedelse: et par dage, Tilberedning: 1½ time
[b:8c31815ed6]Antal personer retten er beregnet til: [/b:8c31815ed6]
4-6 personer
[b:8c31815ed6]Ingredienser: [/b:8c31815ed6]
En stor kanin
Gulerødder
Løg
Hvidløg
En flaske rødvin, gerne fra Rohne
persille/rosmarin/timian
En dåse hakkede tomater eller to.
Tomatpure, en lille dåse.
Basilikum hvis man har lyst
sorte oliven hvis man har lyst
Salt og peber
[b:8c31815ed6]Fremgansmåde - for dummies: [/b:8c31815ed6]
Parter kaninen, del den i lår, ryg, og bovstykker. Ryggen deles i tre eller fire stykker. slaget, som er bugstykkerne skæres af og gives til katte, som elsker kanin.
Læg kaninen i en skål med et løg der er skåret i skiver, en gulerod i skiver og en god håndfuld krydderurter og lidt peber. hæld vinen over på nær et par glas.
Sæt låg på skålen og lad kaninen stå og marinere i mimimum en dag helst to.
Når den har manineret, tager du stykkerne op af marinaden, putter olivenolie i bunden af en gryde og bruner stykkerne godt, husk salt og peber. så putter du et par kviste rosmarin ned i gryden sammen med et par gulerødder skåret i skiver og løg i både. og en masse hele fed hvidløg efter smag og behag. Brun det kort, og pyt tomatkoncentraten i, og efterfølgende resten af rødvinen og så dåsetomaterne. Et par laurblade ville heller ikke være af vejen. Tag nogle sorte oliven(husk at tage stenene ud) og knus dem med kniven og put dem i også. Lad det hele simre under låg i en times tid til halvanden, eller til du kan se at kaninen er mør. Vand kan tilføres hvis det synes...eller fløde :-) Hak basilikum og drys over ved servering.
Server med kartofler eller ris eller pasta eller bare godt brød og en god salat.
[b:8c31815ed6]Særligt at være opmærksom på: [/b:8c31815ed6]
Ikke rigtig noget tror jeg
[b:8c31815ed6]Fryseegnet/ikke-fryseegnet [/b:8c31815ed6]
Jeg har ikke prøvet, men jeg vil tro det er fint til at fryse.
Katrine
[b:8c31815ed6]Antal personer retten er beregnet til: [/b:8c31815ed6]
4-6 personer
[b:8c31815ed6]Ingredienser: [/b:8c31815ed6]
En stor kanin
Gulerødder
Løg
Hvidløg
En flaske rødvin, gerne fra Rohne
persille/rosmarin/timian
En dåse hakkede tomater eller to.
Tomatpure, en lille dåse.
Basilikum hvis man har lyst
sorte oliven hvis man har lyst
Salt og peber
[b:8c31815ed6]Fremgansmåde - for dummies: [/b:8c31815ed6]
Parter kaninen, del den i lår, ryg, og bovstykker. Ryggen deles i tre eller fire stykker. slaget, som er bugstykkerne skæres af og gives til katte, som elsker kanin.
Læg kaninen i en skål med et løg der er skåret i skiver, en gulerod i skiver og en god håndfuld krydderurter og lidt peber. hæld vinen over på nær et par glas.
Sæt låg på skålen og lad kaninen stå og marinere i mimimum en dag helst to.
Når den har manineret, tager du stykkerne op af marinaden, putter olivenolie i bunden af en gryde og bruner stykkerne godt, husk salt og peber. så putter du et par kviste rosmarin ned i gryden sammen med et par gulerødder skåret i skiver og løg i både. og en masse hele fed hvidløg efter smag og behag. Brun det kort, og pyt tomatkoncentraten i, og efterfølgende resten af rødvinen og så dåsetomaterne. Et par laurblade ville heller ikke være af vejen. Tag nogle sorte oliven(husk at tage stenene ud) og knus dem med kniven og put dem i også. Lad det hele simre under låg i en times tid til halvanden, eller til du kan se at kaninen er mør. Vand kan tilføres hvis det synes...eller fløde :-) Hak basilikum og drys over ved servering.
Server med kartofler eller ris eller pasta eller bare godt brød og en god salat.
[b:8c31815ed6]Særligt at være opmærksom på: [/b:8c31815ed6]
Ikke rigtig noget tror jeg
[b:8c31815ed6]Fryseegnet/ikke-fryseegnet [/b:8c31815ed6]
Jeg har ikke prøvet, men jeg vil tro det er fint til at fryse.
Katrine