Vis ubesvarede indlæg | Vis aktive emner * Arcade    Dato og tid er tors 23. nov 2017 22:36



Svar på emne  [ 5 indlæg ] 
 Glad kanin i rødvin 
Forfatter besked
Indlæg Glad kanin i rødvin
[b:8c31815ed6]Tilberedningstid: [/b:8c31815ed6] Forberedelse: et par dage, Tilberedning: 1½ time

[b:8c31815ed6]Antal personer retten er beregnet til: [/b:8c31815ed6]
4-6 personer

[b:8c31815ed6]Ingredienser: [/b:8c31815ed6]
En stor kanin
Gulerødder
Løg
Hvidløg
En flaske rødvin, gerne fra Rohne
persille/rosmarin/timian
En dåse hakkede tomater eller to.
Tomatpure, en lille dåse.
Basilikum hvis man har lyst
sorte oliven hvis man har lyst
Salt og peber

[b:8c31815ed6]Fremgansmåde - for dummies: [/b:8c31815ed6]
Parter kaninen, del den i lår, ryg, og bovstykker. Ryggen deles i tre eller fire stykker. slaget, som er bugstykkerne skæres af og gives til katte, som elsker kanin.
Læg kaninen i en skål med et løg der er skåret i skiver, en gulerod i skiver og en god håndfuld krydderurter og lidt peber. hæld vinen over på nær et par glas.
Sæt låg på skålen og lad kaninen stå og marinere i mimimum en dag helst to.

Når den har manineret, tager du stykkerne op af marinaden, putter olivenolie i bunden af en gryde og bruner stykkerne godt, husk salt og peber. så putter du et par kviste rosmarin ned i gryden sammen med et par gulerødder skåret i skiver og løg i både. og en masse hele fed hvidløg efter smag og behag. Brun det kort, og pyt tomatkoncentraten i, og efterfølgende resten af rødvinen og så dåsetomaterne. Et par laurblade ville heller ikke være af vejen. Tag nogle sorte oliven(husk at tage stenene ud) og knus dem med kniven og put dem i også. Lad det hele simre under låg i en times tid til halvanden, eller til du kan se at kaninen er mør. Vand kan tilføres hvis det synes...eller fløde :-) Hak basilikum og drys over ved servering.
Server med kartofler eller ris eller pasta eller bare godt brød og en god salat.

[b:8c31815ed6]Særligt at være opmærksom på: [/b:8c31815ed6]
Ikke rigtig noget tror jeg

[b:8c31815ed6]Fryseegnet/ikke-fryseegnet [/b:8c31815ed6]
Jeg har ikke prøvet, men jeg vil tro det er fint til at fryse.


Katrine


lør 8. sep 2007 15:39
Brugeravatar

Tilmeldt: søn 20. nov 2005 17:14
Indlæg: 8307
Geografisk sted: Fensmark
Highscores: 3
Indlæg Glad kanin i rødvin
Fru Salling har lavet glad kanin i dag til bedsteforældrene. Det er fandme kræs og ikke spor svært...

_________________
Don't blame gravity on me.. I voted for velcro!


tors 18. okt 2007 22:45
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: fre 18. nov 2005 09:01
Indlæg: 6996
Geografisk sted: Hovedgård
Highscores: 13
Indlæg Glad kanin i rødvin
Kan det laves med kaninfilet?

Eller skal det være en hel kanin for smagens skyld?

_________________
Mvh

-Helle

--------------------------------------------------------------------------------
I can manage without the bare necessities - it's my luxury I cant do without!


tirs 11. mar 2008 11:07
Profil
Indlæg Glad kanin i rødvin
nej det kan sagtens laves med filet bare... eller med kylling...

Du kan eventuelt tilsætte lidt kyllingefond for smagens skyld.


Katrine


tirs 11. mar 2008 11:24
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs 29. nov 2005 11:53
Indlæg: 11902
Geografisk sted: Århus
Indlæg Re: Glad kanin i rødvin
det ER nu en go ret....især med kylling....og så mindst dobbelt så mange oliven!
Og dét skal vi ha' imorgen - med bønnesalat og nybagt brød.
:aribeth:

_________________
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.


lør 24. okt 2009 23:37
Profil
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Svar på emne   [ 5 indlæg ] 

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Danish translation by Olympus DK Team