Pioneer Woman's Taco Pizza (tilpasset danske forhold)...

Post Reply
User avatar
99E
Posts: 8010
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:33

Pioneer Woman's Taco Pizza (tilpasset danske forhold)...

Post by 99E »

Image
(Originalt billede - fra http://thepioneerwoman.com/cooking/2011/05/taco-pizza/)

Du skal bruge:
Dej:
1 tsk tørgær
3,5 dl varmt (!) vand (NEJ, ikke fra hanen Kog noget vand og lad det køle af. NÅ!)
1 liter mel (jeg bruger gerne halvt hvedemel, halvt durum)
1 dl olivenolie

Fyld:
3 dl tørre, sorte bønner (som du sætter i blød om morgenen - eller om aftenen før.
25 gram smør
1 tsk mørk sirup
2 tsk taco-krydderi (Indrømmet: Jeg købte et brev nede i Netto... Kill me now...)

3 tomater
1 salathovede
1 ps. bugles eller en pakke tacoskaller
300 gram revet cheddar
Et halvt bæger af den økologiske creme fraiche (er det ikke et par dl)
sød chili sauce og tabasko (efter smag)
1 "buket" koriander.

Gør sådan:
DAGEN FØR eller TIDLIGT OM MORGENEN: Sæt bønner i blød.
Efter udblødning koges bønnerne ca. en time.
Hæld vandet fra.
Hæld en smule frisk vand i, tilsæt smør, sirup og tacokrydderi. Lad det koge op og mos så bønnerne med en kartoffelmoser. Lad det simre til det har kødsovskonsistens. Smag til.

DEJ:
Hæld tørgæren op i det varmere-end-lunkent-varme vand - rør ikke.
Hæld imens mel og olivenolie i en skål og bland det.
Tilsæt nu vandet med gæren.
Lav en klistret, lækker, smidig dej.
Lad hvile mindst en time - gerne en dag eller to på køl.

Når bønnerne er klar og dejen har hvilet:
Tag halvdelen af dejen (gem resten til en anden pizza eller tils nobrød eller hvad ved jeg...) og rul den supertyndt ud. Der er til en hel bageplade.
Fordel bønnerne på den udrullede pizzadej og drys med cheddar.
Bag 12 minutter ved 260 grader.

Imens snitter du salaten og skærer tomaterne i tern.
Creme fraiche smages til med chilisauce og tabasco, til det er sødtstærkt på en passende lækker måde.

Når pizzaen er færdig, fordeler du først salat og derefter tomater på.
"Dryp" med dressingen ud over hele pizzaen.
Drys med finthakket koriander og med bugles.

Spis. MUMS!
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
User avatar
99E
Posts: 8010
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:33

Re: Pioneer Woman's Taco Pizza (tilpasset danske forhold)...

Post by 99E »

Det her er stadig verdens bedste pizzaens...

Når vi har en særligt travl uge i vente men stadig vil have varm mad, der er nem at lave, laver vi en dobbelt portion af dejen her, har en ordentlig skude tomatsovs på køl og rigelige mængder egnet pizzafyld hjemme. (Mest brugt er: forskellige blandinger med "grillede grøntsager" fra frost...) Og masser af revet ost.

Så består madlavningen af:
Udrul dej og forbag.
Smør sovs på, drys med grøntsager, smid ost på.
Bag, spis, sov.

I denne uge har det været med grøntsagsfyld, pølserester og grøntsager og en enkelt med bønnefyld (ovenstående pizzafyld, men uden tomater. Da jeg først havde givet en halvtredser for en mikroskopisk pakke salat -den første friske i månedsvis - gad jeg ikke også købe slatten koriander og smagsløgs tomater til grønlandske priser).
I dag glæder jeg mig til (dåse)cherrytomatfyld med mozzarella...

Dejen bliver kun bedre som den lagrer lidt...
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
Post Reply