Page 1 of 1

Knuste kartofler med kål, citron og mozzarella

Posted: Sun 21. Nov 2010 20:27
by 99E
Denne ret er en anden måde at bruge fx grønkål på - i stedet for at stuve det til ukendelighed.
Her bevarer det bid og struktur og smager friskbittert og lækkert.
Man kan også bruge palmekål - eller fx bladbeder.

Vi spiste halvdelen af denne portion til aftensmad og havde resten med til frokost dagen efter - så jeg vil tro, der er til 4 personer.
Den oprindelige opskrift - fra Aarstiderne - anbefaler, man spiser det hele proppet i pitabrød, men det gad vi ikke bøvle med - og vi blev rigeligt mætte uden brød.

Ingredienser:
1 kg kartofler
2 fed hvidløg
1 palmekål eller en god portion frisk grønkål.
3 fed hvidløg - ja, 3 fed mere...
1 chili
En halv liter grønne bønner
150 g rødløg, fint hakket.
1 citron, reven skal og saft
Olivenolie
1 mozarellakugle i små stykker

Sådan gør du:
Skræl eller skrub kartoflerne og skær dem i tern, kom dem i en gryde og tilsæt vand, så det står halvt op om dem. Pil 2 fed hvidløg og kom dem i gryden til kartoflerne. Læg låg på gryden og kog kartoflerne møre, ca. 15 minutter.

Rens og rib kålen - hvis du meget gerne vil, kan du hakke "stænglerne" fint og bruge dem også.

Skyl og nip bønnerne, del dem en gang eller 2.
Damp bønnerne i 1-2 dl vand med salt, i 2 minutter.

Rør en dressing af reven citronskal og saft, salt, peber og olivenolie samt evt. lidt knust hvidløg.

Når kartoflerne er møre; hæld vandet fra og knus kartoflerne groft med lidt olivenolie, havsalt og peber.
Vend mozarellastykker i og smag til.

Sæt en stor pande eller wok over ilden, kom olivenolie på og steg palmekålen ved god varme, 3-4 minutter. Kom hvidløg og chili ved og sving panden godt, steg et par minutter og smag til med salt og peber.

Servering:
Læg kålen i bunden af et passende fad - læg kartoffeldimseriet ovenpå i en stribe i midten. Kant med de grønne bønner. Drys med rødløg. Hæld dressingen ud over det hele.