Page 1 of 1

Simpel Veganer-karry

Posted: Sat 6. Mar 2010 21:45
by 99E
Retten rækker til:
4 personer uden tilbehør - flere hvis man koger ris ell. lign til og evt. serverer et brød ved siden af.

Du skal bruge:
Til karrysovsen:
1 stor gulerod, revet groft.
2 store løg, fint hakkede
1 æble, medium til stort, revet.
2 fed hvidløg, hakkede ell. pressede.
Et par cm af en ingefærrod på en 3 cm i diameter. Skrællet og hakket.
1 spsk. olie
Et halvt glas rød karrypasta af de små fra Bilka.
En halv rød chili med kerner - i skiver.
1 dåse kokosmælk
2 dl vand.
1-2 spsk limesaft (kan erstattes eller suppleres med 6-10 tørrede citrusblade)
Salt

Fyld:
Et halvt broccolihovede: Skær små buketter ud og hak stokken i små tern.
200 gram grønne bønner, blancherede.
100 gram babymajs, skåret i halve eller tredjeldele.
1 rød peberfrugt i strimler/stykker.
Kikærter - jeg tror der var ca. 3 dl før de blev blødt op, måske 4. Blød dem op mindst 12 timer, kog til de er møre.

Sådan gør du:
Sæt de der kikærter i blød dagen i forvejen.
Hvis det er for uoverskueligt smutter du ned i supermarkedet (et af de større) og finder dem på dåse.
Kog kikærterne til de er møre - det tager ca. 45 minutter.

Sautér løg, gulerod, æble, hvidløg og ingefær i olien.
Det skal ikke tage farve.
Klat karryen i og rør rundt, lad karryen "få varmen" og tilsæt så resten af "sovse-indholdet".
Lad simre til det er mørt og massakrer det så med en stavblender.

Mens du venter på at få lov at udføre massakren, gør du "fyldet" klar - og så tilsætter du det i en passende rækkefølge.
Hvis du skærer alting "rigtigt" ud får det samme kogetid - og med små broccolidimser passer det omtrent.

Særligt at være opmærksom på:
I like it hot... Og det blev det.
Kikærterne fylder meget - men det er bare ikke en rigtig "curry" uden, synes jeg. Og jeg er ret vild med de små djævle.

Man kan sagtens spise ris til, og folk som er bange for at dø af proteinunderskud og ikke har læst Mikkel Hinhedes forsøgsresultater kan vel smække lidt kyllingestykker i.
Kan man bedre lide andre slags "fyld" kan man eksperimentere - fx med romanesco eller blomkål, med gulerodstern, andre former for rodfrugter, whatever...
I hvert fald kommer vi med garanti til at lave sovsen med andet "fyld" - den er herrelækker!

Opskriften her er inspireret af en lignende opskrift i "Vild med Vegetar", en kogebog der i øvrigt godt kan anbefales.

Fryseegnet?
Det vil jeg tro, omend jeg i så fald ville fryse SOVSEN med tilsatte kikærter - og så tø den op og tilsætte en passende mængde af et eller andet generisk "Wok-grønt" fra Nettos køledisk.
Både broccoli og peberfrugt er noget nasseri når det har været frossent, og en del af lækkerheden ved karryen her er altså de friske, endnu let sprøde, grøntsager. Den skal IKKE skamkoges!

Re: Simpel Veganer-karry

Posted: Sun 7. Mar 2010 20:18
by annetteB
Lyder som noget jeg godt kunne tænke mig at spise..
:aribeth: