hovedret til 2.
4-6 store portobello eller bellagomba (eller almindelige forvoksede champignon) udhules til en tynd skal og stilles i et ildfast fad klar til at blive fyldt.
Lameller og stok og hvad man ellers har hulet ud af svampene hakkes fint.
1 rødløg og et fed hvidløg hakkes med.
Hakkede svampe og løg sauteres i en spsk smør indtil svampene afgiver væde og løgene er klare.
Tilsæt en halv dl rasp, en halv dl piskefløde, en spsk tørrede hakkede carljohan (eller andre svampe) og smag fyldet til med salt, peber, timian og rosmarin.
Lad fyldet køle lidt af inden der røres et helt æg og 2-3 spsk revet ost i.
(jeg brugte Regato)
Top fyldet op i de udhulede svampe. drys med rasp, Regato ost og et par rosmarinnåle.
Lav en standard svampesovs af champignons, fløde, vand, maizena og smag den til med timian, rosmarin, salt og peber.
hæld ½ cm sovs i bunden af fadet med svampene, sammen med en lille smørklat, så de ikke brænder på. Sæt fadet i ovnen i 15-20 minutter alt efter svampenes størrelse.
Server med den resterende sovs og grønsager og kartofler efter smag.
(små portionsanrettede kartoffel/selleri souffleer med hasselnøddeflager på toppen fx. og broccoli i små buketter)
fyldte svampe
fyldte svampe
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.
Re: fyldte svampe
så må vi lave et svampespisningsorgie uden ham!
Svampe er GODT!
Svampe er GODT!
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.