Fuldkornspasta med smørdampet spinat og nødder
Posted: Thu 27. Aug 2009 16:56
Ingredienser:
Pasta-penne til to personer - det er ca. 250 gram tør pasta. Helst fuldkornspasta. Det skulle være så sundt...
1 stor pose spinatblade - jeg kan ikke huske hvor meget der er i, men det er de der blade, Netto har i poser. Rigtig, rå, frisk spinat.
50 gram smør
1 bløp olivenolie
En halv spsk tørrede hvidløgsflager eller et par fed frisk hvidløg.
Lidt hakket, tørret chili - eller frisk.
Et par små håndfulde valnødder.
Limesaft fra en til to limefrugter.
Et par håndfulde maasdamer-tern.
Sådan gør du:
Sæt pastaen til at koge i en passende gryde.
I en passende stor gryde smider du de 50 gram smør med et bløp olivenolie.
Husk at tænde for gryden.
Når smørret bruser smider du hvidløg og chili i, sauterer let.
Tilsæt al spinaten, som du i mellemtiden har skyllet.
Smæk låg på og lad dampe ved lav til medium varme til spinaten er faldet sammen.
Hæld imens vandet fra pastaen.
Tilsæt limesaft og smag til med salt og peber.
Anret på tallerkener:
Pasta nederst, spinaten ovenpå, og drys så til sidst med hakkede valnødder og tern af maasdamer.
Det kan overhovedet ikke fryses, og det er også lige meget.
Det smager nemlig så godt, at der bliver spist op.
Pasta-penne til to personer - det er ca. 250 gram tør pasta. Helst fuldkornspasta. Det skulle være så sundt...
1 stor pose spinatblade - jeg kan ikke huske hvor meget der er i, men det er de der blade, Netto har i poser. Rigtig, rå, frisk spinat.
50 gram smør
1 bløp olivenolie
En halv spsk tørrede hvidløgsflager eller et par fed frisk hvidløg.
Lidt hakket, tørret chili - eller frisk.
Et par små håndfulde valnødder.
Limesaft fra en til to limefrugter.
Et par håndfulde maasdamer-tern.
Sådan gør du:
Sæt pastaen til at koge i en passende gryde.
I en passende stor gryde smider du de 50 gram smør med et bløp olivenolie.
Husk at tænde for gryden.
Når smørret bruser smider du hvidløg og chili i, sauterer let.
Tilsæt al spinaten, som du i mellemtiden har skyllet.
Smæk låg på og lad dampe ved lav til medium varme til spinaten er faldet sammen.
Hæld imens vandet fra pastaen.
Tilsæt limesaft og smag til med salt og peber.
Anret på tallerkener:
Pasta nederst, spinaten ovenpå, og drys så til sidst med hakkede valnødder og tern af maasdamer.
Det kan overhovedet ikke fryses, og det er også lige meget.
Det smager nemlig så godt, at der bliver spist op.