Page 1 of 1

Fuldkornspasta med smørdampet spinat og nødder

Posted: Thu 27. Aug 2009 16:56
by 99E
Ingredienser:
Pasta-penne til to personer - det er ca. 250 gram tør pasta. Helst fuldkornspasta. Det skulle være så sundt...
1 stor pose spinatblade - jeg kan ikke huske hvor meget der er i, men det er de der blade, Netto har i poser. Rigtig, rå, frisk spinat.
50 gram smør
1 bløp olivenolie
En halv spsk tørrede hvidløgsflager eller et par fed frisk hvidløg.
Lidt hakket, tørret chili - eller frisk.
Et par små håndfulde valnødder.
Limesaft fra en til to limefrugter.
Et par håndfulde maasdamer-tern.

Sådan gør du:
Sæt pastaen til at koge i en passende gryde.

I en passende stor gryde smider du de 50 gram smør med et bløp olivenolie.
Husk at tænde for gryden.
Når smørret bruser smider du hvidløg og chili i, sauterer let.
Tilsæt al spinaten, som du i mellemtiden har skyllet.
Smæk låg på og lad dampe ved lav til medium varme til spinaten er faldet sammen.
Hæld imens vandet fra pastaen.
Tilsæt limesaft og smag til med salt og peber.

Anret på tallerkener:
Pasta nederst, spinaten ovenpå, og drys så til sidst med hakkede valnødder og tern af maasdamer.

Det kan overhovedet ikke fryses, og det er også lige meget.
Det smager nemlig så godt, at der bliver spist op.

Re: Fuldkornspasta med smørdampet spinat og nødder

Posted: Thu 27. Aug 2009 17:30
by HeidiO
Det lyder lækkert - det må vi prøve:-)

Et par håndfulde maasdamer-tern.


Er det ost??

Re: Fuldkornspasta med smørdampet spinat og nødder

Posted: Thu 27. Aug 2009 22:57
by Mikkel
Jeps.

Maasdammer er en hollandsk ost, der er en smule nøddeagtig i smagen. Kan efterhånden fås i de fleste større supermarkeder.

Re: Fuldkornspasta med smørdampet spinat og nødder

Posted: Thu 27. Aug 2009 23:09
by 99E
I denne uge har Netto en ordentlig kolos af sådan en ost.
Man kan nok godt bruge fx emmenthaler i stedet.

Re: Fuldkornspasta med smørdampet spinat og nødder

Posted: Fri 28. Aug 2009 10:34
by Stimata Doamna
Maasdammer er godt - opskriften må bestemt prøves af!