spinat lagsange
Posted: Tue 16. Jun 2009 21:42
1 kg frossen spinat, optøet
250 gram ricotta
150 gram parmasan, revet
ovnklare lasagneplader
1½ dl creme fraiche 18%
Tomatsauce:
2 spsk olivenolie
1 løg, pillet og hakket
1 fed hvidløg, knus (mange flere fed hvis I spørger mig...)
2x400 gram dåsetomater inkl saften (igen: smager meget bedre at lave det med friske tomater...)
salt og peber (friskkværnet)
Begyndt med tomatsaucen. Varm olien op i en stor gryde, tilsæt løg, rør rundt, læg låg på gryden og laddet stege blidt i 5 minutter.Tilsæt hvidløg og tomater, rør rundt og lad det simre uden låg, til blandingen er kogt ind til en tyk og jævn sauce - ca 15 minutter. Rør rundt af og til undervejs så saucen ikke koger fast. Smag til med salt og peber.
Varm ovnen op til 200 grader.
Afdryp den optøede spinat i et dørslag og pres alt væden fra. Kom spinaten i en skål og tilsæt ricotta og halvdelen af parmasanen. Rør det grundigt sammen og smag til med salt og peber.
Dæk bunden af det ovnfaste fad med lasagneplader og fordel tomatsaucev ovenpå. Fortsæt med et lag af spinatblandingen og gentas så lagene i samme rækkefølge og slut med et lag lasagne. Fordel creme fraichen øverst og drys med den resterende parmasan. Sæt fadet i ovnen 40-45 min. Lad lasagnen hvile uden for ovnen et par min inden servering.
Hvis man så bruger friske tomater og spinat i stedet for så smager det endnu bedre. Og har man ikke nok spinat så kan der sagtens supleres op med brændnæller
250 gram ricotta
150 gram parmasan, revet
ovnklare lasagneplader
1½ dl creme fraiche 18%
Tomatsauce:
2 spsk olivenolie
1 løg, pillet og hakket
1 fed hvidløg, knus (mange flere fed hvis I spørger mig...)
2x400 gram dåsetomater inkl saften (igen: smager meget bedre at lave det med friske tomater...)
salt og peber (friskkværnet)
Begyndt med tomatsaucen. Varm olien op i en stor gryde, tilsæt løg, rør rundt, læg låg på gryden og laddet stege blidt i 5 minutter.Tilsæt hvidløg og tomater, rør rundt og lad det simre uden låg, til blandingen er kogt ind til en tyk og jævn sauce - ca 15 minutter. Rør rundt af og til undervejs så saucen ikke koger fast. Smag til med salt og peber.
Varm ovnen op til 200 grader.
Afdryp den optøede spinat i et dørslag og pres alt væden fra. Kom spinaten i en skål og tilsæt ricotta og halvdelen af parmasanen. Rør det grundigt sammen og smag til med salt og peber.
Dæk bunden af det ovnfaste fad med lasagneplader og fordel tomatsaucev ovenpå. Fortsæt med et lag af spinatblandingen og gentas så lagene i samme rækkefølge og slut med et lag lasagne. Fordel creme fraichen øverst og drys med den resterende parmasan. Sæt fadet i ovnen 40-45 min. Lad lasagnen hvile uden for ovnen et par min inden servering.
Hvis man så bruger friske tomater og spinat i stedet for så smager det endnu bedre. Og har man ikke nok spinat så kan der sagtens supleres op med brændnæller