Page 1 of 1

spinat lagsange

Posted: Tue 16. Jun 2009 21:42
by sinesmølf
1 kg frossen spinat, optøet
250 gram ricotta
150 gram parmasan, revet
ovnklare lasagneplader
1½ dl creme fraiche 18%

Tomatsauce:
2 spsk olivenolie
1 løg, pillet og hakket
1 fed hvidløg, knus (mange flere fed hvis I spørger mig...)
2x400 gram dåsetomater inkl saften (igen: smager meget bedre at lave det med friske tomater...)
salt og peber (friskkværnet)

Begyndt med tomatsaucen. Varm olien op i en stor gryde, tilsæt løg, rør rundt, læg låg på gryden og laddet stege blidt i 5 minutter.Tilsæt hvidløg og tomater, rør rundt og lad det simre uden låg, til blandingen er kogt ind til en tyk og jævn sauce - ca 15 minutter. Rør rundt af og til undervejs så saucen ikke koger fast. Smag til med salt og peber.

Varm ovnen op til 200 grader.


Afdryp den optøede spinat i et dørslag og pres alt væden fra. Kom spinaten i en skål og tilsæt ricotta og halvdelen af parmasanen. Rør det grundigt sammen og smag til med salt og peber.


Dæk bunden af det ovnfaste fad med lasagneplader og fordel tomatsaucev ovenpå. Fortsæt med et lag af spinatblandingen og gentas så lagene i samme rækkefølge og slut med et lag lasagne. Fordel creme fraichen øverst og drys med den resterende parmasan. Sæt fadet i ovnen 40-45 min. Lad lasagnen hvile uden for ovnen et par min inden servering.

Hvis man så bruger friske tomater og spinat i stedet for så smager det endnu bedre. Og har man ikke nok spinat så kan der sagtens supleres op med brændnæller :aribeth:

Re: spinat lagsange

Posted: Tue 16. Jun 2009 23:58
by PiaK
Ja, eller lidt godt oksekød..eller lam :atengstedt:

Jeg tror vi skal have den lasange en af dagene :askepot:

Re: spinat lagsange

Posted: Wed 17. Jun 2009 12:08
by sinesmølf
jeg tror også jeg ville bruge fisk som ped eller kylling

Re: spinat lagsange

Posted: Sun 26. Jul 2009 17:54
by Ms Strangefield
Jeg propper gerne tomatsovsen med løg, peberfrugter i fine tern, ærter, majs og squash og gulerødder.

Re: spinat lagsange

Posted: Mon 27. Jul 2009 22:04
by KatieKat
Lasagne. Det hedder lasagne. Ikke for at hakke på nogens stavning med den der lasange er ved at blive en landeplage.

Re: spinat lagsange

Posted: Mon 27. Jul 2009 22:38
by KatieKat
Så lærte du også noget nyt i dag. Det er ikke så tosset. :mikkel:

Re: spinat lagsange

Posted: Thu 30. Jul 2009 11:54
by Jasper
den er også ret god med kalkun tern i :atengstedt: