Farsløst farsbrød
Posted: Sun 11. Jan 2009 22:39
[b:fa54977fcc]Ingredienser:[/b:fa54977fcc]omkring 3 dl kogte ris - rester fra igår fx.
500 g champignoner, renses og hakkes.
2 zittauerløg, hakkes
1 hakket fed hvidløg
50-75 g hakkede hasselnøddekerner (eller nøddemel for de dovne)
1 tsk tørret timian eller oregano. Eller noget. Evt det blandingskrydderi der hedder "forest blend" eller "forest mix" - whatever: der er i hvertfald tørrede svampe i og peberkorn og urter. (hvorfor mon det så hedder noget med forest når det indeholder rosmarin og timian, der sågu aldrig ses voksende i skove!?!)
2 tsk groft salt
friskkværnet peber
smør
2 sammenpiskede æg
noget (piske)fløde
[b:fa54977fcc]Fremgangsmåde:[/b:fa54977fcc]
Hak grønsagerne så fint eller så groft som du nu kan lide. Jeg plejer at hakke tingene temmelig fint, så bliver farsbrødet mere farsagtigt.
Smelt en klat smør i en dyb stegepande.
Steg løgene ved svag varme til de er klare.
Smid svampene i og steg igen til svampene afgiver væde.
Tilsæt salt, peber og den ønskede krydderurt.
Tag panden af varmen. rør de kogte ris og de hakkede nødder i og lad dem suge væsken fra svampe og løg. Rør æggene i og spæd med fløde til passende farsagtig konsistens.
Læg farsen i et smurt ildfast fad. Bag v/200 grader i noget der ligner 35-45 minutter alt efter hvor tykt et lag farsen ligger i.
Kan ikke fryses, hverken i rå eller tilberedt form.
500 g champignoner, renses og hakkes.
2 zittauerløg, hakkes
1 hakket fed hvidløg
50-75 g hakkede hasselnøddekerner (eller nøddemel for de dovne)
1 tsk tørret timian eller oregano. Eller noget. Evt det blandingskrydderi der hedder "forest blend" eller "forest mix" - whatever: der er i hvertfald tørrede svampe i og peberkorn og urter. (hvorfor mon det så hedder noget med forest når det indeholder rosmarin og timian, der sågu aldrig ses voksende i skove!?!)
2 tsk groft salt
friskkværnet peber
smør
2 sammenpiskede æg
noget (piske)fløde
[b:fa54977fcc]Fremgangsmåde:[/b:fa54977fcc]
Hak grønsagerne så fint eller så groft som du nu kan lide. Jeg plejer at hakke tingene temmelig fint, så bliver farsbrødet mere farsagtigt.
Smelt en klat smør i en dyb stegepande.
Steg løgene ved svag varme til de er klare.
Smid svampene i og steg igen til svampene afgiver væde.
Tilsæt salt, peber og den ønskede krydderurt.
Tag panden af varmen. rør de kogte ris og de hakkede nødder i og lad dem suge væsken fra svampe og løg. Rør æggene i og spæd med fløde til passende farsagtig konsistens.
Læg farsen i et smurt ildfast fad. Bag v/200 grader i noget der ligner 35-45 minutter alt efter hvor tykt et lag farsen ligger i.
Kan ikke fryses, hverken i rå eller tilberedt form.