Page 1 of 1

Pasta med peberfrugter i sød jordnøddesauce

Posted: Fri 25. Apr 2008 21:27
by 99E
[b:02b0cd0df7]Tilberedningstid: [/b:02b0cd0df7]
<30 min.

[b:02b0cd0df7]Antal personer retten er beregnet til: [/b:02b0cd0df7]
1 person

[b:02b0cd0df7]Ingredienser: [/b:02b0cd0df7]
Suppehorn eller spaghetti efter behov og grad af sult

1 rød snackpeber
1/2 citrongræs
2-3 cm frisk ingefær
1 fed hvidløg
1 klat smør
1 meget generøs spsk. god jordnøddesmør (Green Choice ell. Urtekram, jeg foretrækker "crunchy")
Saften af en halv citron
En lille smule vanillesukker
Omtrent trekvart spsk chilisauce (evt. frisk chili, men det havde vi ikke mere af)

[b:02b0cd0df7]Fremgansmåde - for dummies: [/b:02b0cd0df7]
Sæt pastaen over i en gryde med vand. Almindelig tørret pasta smider jeg i det kolde vand, og så sætter jeg gryden over og tilsætter salt når jeg husker det.

Smid en klat smør på stegepanden og lad den smelte ved passende varme.

Skær snackpeber og citrongræs i skiver.
Skræl ingefæren og skær den i bittesmå tern.
Hak eller pres hvidløget eller vær doven og brug den tørre version.

Steg grøntsagerne i smørret - når peberfrugterne er halvbløde tilsættes jordnøddesmørret. Det skal "tværes" lidt ud på panden og man skal røre ordentligt i det for at det ikke "klumper".

Nu burde pastaen være færdig. Hæld det meste af vandet fra og hæld derefter pasta + en smule pastavand over på panden. Rør godt til det hele blandes.

Smag til med salt, peber, chilisauce, citronsaft og vanillesukker.

[b:02b0cd0df7]Særligt at være opmærksom på: [/b:02b0cd0df7]
Ja, det der med at man skal "smøre" jordnøddesmørret lidt ud på panden.

[b:02b0cd0df7]Fryseegnet/ikke-fryseegnet [/b:02b0cd0df7]
Alt kan fryses! ...men detteher smager nok ikke så godt bagefter...