Selleribøffer med sesam og gulerodssauce
Posted: Sun 17. Feb 2008 18:00
[b:90e059c41f]Tilberedningstid: [/b:90e059c41f]
30-45 minutter
[b:90e059c41f]Antal personer retten er beregnet til: [/b:90e059c41f]
2-3
[b:90e059c41f]Ingredienser: [/b:90e059c41f]
En halv knoldselleri
Et par æg
Sesamfrø
Groft rugmel
Tandoori-karry (eller en anden favoritkarry...)
2 store gulerødder
En halv liter suppe eller bouillon
Maizena til jævning
125 gram basmati-ris eller en tilsvarende mængde bulgur, alm. ris eller hvad man nu kan finde på.
[b:90e059c41f]Fremgansmåde - for dummies: [/b:90e059c41f]
Sæt risene over.
Skær knoldsellerien i skiver på 1-1,5 cm og skræl skiverne (jeg synes det er nemmest i den rækkefølge.
Put skiverne i en gryde vand og kog dem. Selleriskiverne skal koge 10-20 minutter for at blive møre.
Imens kan du slå æggene ud i en dyb tallerken og blande rugmel og sesamfrø i en anden. Tilsæt salt, peber og evt. tandoorikarry til mel/sesamfrø.
Riv gulerødderne fint. Hvis du er sød må du også gerne skrælle dem (det er nemmest at gøre FØR man river dem...!).
Nu burde selleriskiverne være gennemkogt - så hæld vandet fra og genbrug gryden til gulerodssaucen: Revne gulerødder koges med bouillon + tandoorikarry. Jævnes med Maizena når selleribøfferne er ved at være færdige.
Selleriskiverne paneres og steges i varm olivenolie på stegepanden.
[b:90e059c41f]Særligt at være opmærksom på: [/b:90e059c41f]
Øh, risene!
Jeg plejer at glemme dem og brænde dem på - cirka samtidig med at jeg skal til at jævne sovsen OG vende en af selleribøfferne. Men det er måske bare mig?
Selleribøfferne er lidt SØDE i smagen - så det kan godt betale sig at krydre gulerodssovsen godt.
[b:90e059c41f]Fryseegnet/ikke-fryseegnet: [/b:90e059c41f]
Jeg er temmelig sikker på, frysning ville være en katastrofe..:!
30-45 minutter
[b:90e059c41f]Antal personer retten er beregnet til: [/b:90e059c41f]
2-3
[b:90e059c41f]Ingredienser: [/b:90e059c41f]
En halv knoldselleri
Et par æg
Sesamfrø
Groft rugmel
Tandoori-karry (eller en anden favoritkarry...)
2 store gulerødder
En halv liter suppe eller bouillon
Maizena til jævning
125 gram basmati-ris eller en tilsvarende mængde bulgur, alm. ris eller hvad man nu kan finde på.
[b:90e059c41f]Fremgansmåde - for dummies: [/b:90e059c41f]
Sæt risene over.
Skær knoldsellerien i skiver på 1-1,5 cm og skræl skiverne (jeg synes det er nemmest i den rækkefølge.
Put skiverne i en gryde vand og kog dem. Selleriskiverne skal koge 10-20 minutter for at blive møre.
Imens kan du slå æggene ud i en dyb tallerken og blande rugmel og sesamfrø i en anden. Tilsæt salt, peber og evt. tandoorikarry til mel/sesamfrø.
Riv gulerødderne fint. Hvis du er sød må du også gerne skrælle dem (det er nemmest at gøre FØR man river dem...!).
Nu burde selleriskiverne være gennemkogt - så hæld vandet fra og genbrug gryden til gulerodssaucen: Revne gulerødder koges med bouillon + tandoorikarry. Jævnes med Maizena når selleribøfferne er ved at være færdige.
Selleriskiverne paneres og steges i varm olivenolie på stegepanden.
[b:90e059c41f]Særligt at være opmærksom på: [/b:90e059c41f]
Øh, risene!
Jeg plejer at glemme dem og brænde dem på - cirka samtidig med at jeg skal til at jævne sovsen OG vende en af selleribøfferne. Men det er måske bare mig?
Selleribøfferne er lidt SØDE i smagen - så det kan godt betale sig at krydre gulerodssovsen godt.
[b:90e059c41f]Fryseegnet/ikke-fryseegnet: [/b:90e059c41f]
Jeg er temmelig sikker på, frysning ville være en katastrofe..:!