Page 1 of 1

Selleribøffer med sesam og gulerodssauce

Posted: Sun 17. Feb 2008 18:00
by 99E
[b:90e059c41f]Tilberedningstid: [/b:90e059c41f]
30-45 minutter

[b:90e059c41f]Antal personer retten er beregnet til: [/b:90e059c41f]
2-3

[b:90e059c41f]Ingredienser: [/b:90e059c41f]
En halv knoldselleri
Et par æg
Sesamfrø
Groft rugmel

Tandoori-karry (eller en anden favoritkarry...)
2 store gulerødder
En halv liter suppe eller bouillon
Maizena til jævning

125 gram basmati-ris eller en tilsvarende mængde bulgur, alm. ris eller hvad man nu kan finde på.

[b:90e059c41f]Fremgansmåde - for dummies: [/b:90e059c41f]
Sæt risene over.

Skær knoldsellerien i skiver på 1-1,5 cm og skræl skiverne (jeg synes det er nemmest i den rækkefølge.
Put skiverne i en gryde vand og kog dem. Selleriskiverne skal koge 10-20 minutter for at blive møre.

Imens kan du slå æggene ud i en dyb tallerken og blande rugmel og sesamfrø i en anden. Tilsæt salt, peber og evt. tandoorikarry til mel/sesamfrø.

Riv gulerødderne fint. Hvis du er sød må du også gerne skrælle dem (det er nemmest at gøre FØR man river dem...!).

Nu burde selleriskiverne være gennemkogt - så hæld vandet fra og genbrug gryden til gulerodssaucen: Revne gulerødder koges med bouillon + tandoorikarry. Jævnes med Maizena når selleribøfferne er ved at være færdige.

Selleriskiverne paneres og steges i varm olivenolie på stegepanden.

[b:90e059c41f]Særligt at være opmærksom på: [/b:90e059c41f]
Øh, risene!
Jeg plejer at glemme dem og brænde dem på - cirka samtidig med at jeg skal til at jævne sovsen OG vende en af selleribøfferne. Men det er måske bare mig?

Selleribøfferne er lidt SØDE i smagen - så det kan godt betale sig at krydre gulerodssovsen godt.

[b:90e059c41f]Fryseegnet/ikke-fryseegnet: [/b:90e059c41f]
Jeg er temmelig sikker på, frysning ville være en katastrofe..:!

Selleribøffer med sesam og gulerodssauce

Posted: Sun 17. Feb 2008 22:08
by annetteB
Selleribøffer er GODE!
Det lyder som en spændende variant 99E - jeg plejer bare at vende dem i rugmel og krydre med salt og peber - og så serveres de med bløde løg og champignonsovs og hvide kartofler, for sådan lavede min gamle kærestes mor dem i sin tid og dét smagte osse godt.

Selleribøffer med sesam og gulerodssauce

Posted: Sun 17. Feb 2008 22:58
by 99E
Det var en gang tilbehør, jeg ikke havde overvejet - nok fordi jeg ikke helt forstår begejstringen over bløde løg, MIkkel afskyr opvarmede champignons (og andre svampe) og ingen af os er vilde med kartofler...
:anonym:

Jeg synes det dersens sesam giver en lidt... Asiatisk-agtig-wannabe-smag?
Man kan sikkert også lave noget med nudler, ekstra grøntsager og peanutsauce til. Uhm!
Men fordi de er lidt søde i sig selv synes jeg lidt de "kræver" noget spicy tilbehør...

Selleribøffer med sesam og gulerodssauce

Posted: Mon 18. Feb 2008 21:10
by sinesmølf
jeg elsker selleri bøf. Jeg pleger at få dem med reven gullerods salat og kartofler.
Ulrick mener dog det er blasfemi at kalde selleribøf for noget somhelst med bøf :celeste: