Page 1 of 1

Tomat-flødesauce med citron - til pasta.

Posted: Fri 23. Nov 2007 20:18
by 99E
[b:3592289a1c]Tilberedningstid: [/b:3592289a1c]
Under en halv time. I hvert fald hvis man dropper at flå tomaterne...

[b:3592289a1c]Antal personer retten er beregnet til: [/b:3592289a1c]
2. Eller 1. Det smager latterligt godt.

[b:3592289a1c]Ingredienser: [/b:3592289a1c]
4-6 friske tomater. Eller et par mere.
1 økologisk citron
En lækker klat smør og et bløp olivenolie
1-3 fed hvidløg
Et par deciliter fløde

Server gerne med: Frisk pasta - kan fåes med citronsmag fx i Netto, Føtex eller Bilka.

[b:3592289a1c]Fremgansmåde - for dummies: [/b:3592289a1c]
Hvis man gider kan man flå tomaterne: Snit forsigtigt er kryds i skindet i den ene ende og smid dem i spilkogende vand ca. 5 sekunder - derefter kan skindet flåes af.

Hvis man ikke gider flå tomaterne lader man bare være.

Tomaterne skæres i både, hvidløg presses og citronskal rives.
Steg det i smør + olivenolie til tomaterne begynder at splatte ud. Hak lidt i det med grydeskeen, hvis du føler for det, eller vent på det smatter af sig selv.
Tilsæt herefter fløden og lad det koge ind til en cremet, sauce-agtig konsistens. På dette tidspunkt skulle tomaterne gerne være kogt ret meget til ukendelighed.

Smag til med salt, peber og citronsaft til det får en syrligt-sød, lækker smag.

Server straks!

[b:3592289a1c]Særligt at være opmærksom på: [/b:3592289a1c]
Det er herre-træls at flå tomater. men hvis man ikke gør det må man leve med tomatskindsstykker. Det kan evt. klares ved at skære tomaterne i små tern i stedeet for både, så er det nogle mindre tomatskalsstykker, der ligger og flyder rundt.

Hvis man kan lide det skulle det efter sigende være en mulighed at stege lidt rejer sammen med hvidløget FØR tomaterne hældes i.

Det her er en modificeret udgave af en Jamie Oliver-ioskrift fra "Jamies Køkken".

[b:3592289a1c]Fryseegnet/ikke-fryseegnet [/b:3592289a1c]
Ikke afprøvet. Der er ALDRIG noget tilbage...

Re: Tomat-flødesauce med citron - til pasta.

Posted: Wed 18. Apr 2012 18:15
by 99E
Man kan, i en snæver vending, bruge dåsecherrytomater.
Det bliver overhovedet ikke så lækkert som med friske tomater, men grønlandske tomatpriser taget i betragtning... :ehj: