Du skal bruge:
500 gram tørrede, sorte bønner
1 liter grøntsagsbuillon
3 fed hvidløg, hakkede.
1 løg, hakket
1 rød, 1 grøn, 1 gul peberfrugt - alle tre skåret i tern.
1 spsk salt (eller mere - smag til...)
1-1/2 tsk chilipulver
1-1/2 tsk spidskommen, stødt.
Tilbehør:
Creme Fraiche
Avocado i tern eller strimler
Peberfrugter i tern
Korianderblade
Limebåde/limesaft
Sådan gør du:
DAGEN FØR eller allersenest TIDLIGT OM MORGENEN:
Sæt bønnerne i blød i rigeligt vand. Rigeligt. I en bøtte, der rummer ca. 2 liter i alt.
Lad dem stå i blød natten over/12-ish timer.
Hæld vandet fra de nu udblødte bønner og smid dem i en gryde med frisk vand uden salt.
Kog bønnerne en times tid til de er lige akkurat møre.
Hæld kogevandet fra bønnerne og tilsæt bouillon, løg, hvidløg og peberfrugter.
Lad simre i en time til halvanden, gerne uden låg.
Tilsæt derefter salt, chili og spidskommen. Rør rundt.
Smag til og tilsæt mere vand eller lad simre lidt længere, til konsistensen passer dig.
Jeg lavede den sådan lidt tyktflydende i det, og maste nogle af bønnerne lidt, så det blev en cremetklumpet suppe.
Server lækkert varm med tilbehøret drysset over.
Sortbønnesuppe á la Amerika
Sortbønnesuppe á la Amerika
- Ninie.
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
Re: Sortbønnesuppe á la Amerika
Den her suppe er stadig et hit...
- Ninie.
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
Re: Sortbønnesuppe á la Amerika
Sådan så den ud i dag, da det hele var i gang med at koge sammen:
Og så er der mad:
Og så er der mad:
- Ninie.
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!