Page 1 of 1

Fyldt Butternut-squash

Posted: Mon 28. Oct 2013 13:05
by 99E
...eller violingræskar.

Til 2 personer (med tilbehør)

Du skal bruge:
1 græskar (butternut-squash eller violingræskar)
Noget smør

3-4 løg
Lidt mere smør
1 spsk hakket, frisk ingefær
1/2 tsk kanel, stødt
1/2 tsk spidskommen, stødt
2-3 drys lækker paprika
1-2 håndfuld(e) tørrede frugter - en blanding af tranebær, kirsebær og blåbær er god. Rosiner kan sikkert bruges, hvis man er til den slags.
Lidt (eller meget) revet parmesan.

Gør det her:
Tænd for ovnen på 200 grader.

Halver et butternut squash eller et violingræskar
Fjern kerner og trevler og smør kødsiden med smør.
Bag græskarret med kødsiden opad i en times tid.

Hak løgene sådan semi-fint og steg dem i en klat smør, til de er klare.
Tilsæt krydderierne og frugterne og steg videre, til løgene er let karamelliserede.
Læg løg/krydderier/frugter i hullet i det udhulede græskar, drys parmesan over og bag yderligere ca. et kvarter.
Spis fluks og med det samme, gerne med en god ris- eller bønnesalat til.