Spinatbøffer m. ost

Post Reply
User avatar
99E
Posts: 8010
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:33

Spinatbøffer m. ost

Post by 99E »

Opskrift til 3 personer - eller til 2, med rester til frokost.

1 pk frossen, hakket spinat, optøet
3 spsk ruggryn
1 spsk hvedemel
1 æg
100 g ost - jeg brugte revet ost, fordi det havde vi allerede. Feta ville også være godt.
3 fed knust hvidløg
1 dl valnødder/hasselnødder (jeg brugte en blanding. Kan erstattes med fx pinjekerner eller mandler)
Evt. citronsaft.
Salt og peber.

Sådan gør du:
Tø spinaten op og kram vandet fra den - jeg brugte bare fingrene.
Hak nødder og hvidløg i en food processor eller blender. Hak osten et par runder, når nødder og hvidløg er en nogenlunde ensartet, finthakket masse.
Rør en fars af nødde/hvidløgs/oste-"melet" og resten af ingredienserne.
Lad den gerne stå og "sætte sig" en halv til en hel time på køl.

Form flade bøffer/frikadeller af den (nu hårde og lidt irriterende) dej. Den bør hænge godt sammen, men det er normalt, hvis den er "dum" i kanten af bøfferne og ikke vil "se pæn ud". Det går over.

Steg bøfferne/dellerne i olie på en mellemvarm pande - efterhånden som osten smelter, "splatter" siderne lidt ud, og bliver pæen og jævne.
Pas på, de ikke branker. Det er normalt, de virker lidt bløde i det - det er fordi der er så meget ost og lækkerhed i dem.

Vi spiste dem med:
En god grøntsagsblanding (Yay, frostgrønt...) og humus.
Spinatdimserne var "hovedretten" og resten var "tilbehør".

De vil også være gode med:
Fisk. Pasta. En god salat med fx speltkerner og frintsnittet grønt.
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
User avatar
Dorte Hansen
Posts: 1316
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:37

Re: Spinatbøffer m. ost

Post by Dorte Hansen »

Hvor meget spinat er der i sådan en pakke som du bruger??

For jeg har pakker med 2 kg, og det synes jeg lyder som om er for meget...

Og ruggryn, er det det samme som knækkede rugkerner??? Eller kan de bruges i stedet?
Nu med køter-bande!
User avatar
99E
Posts: 8010
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:33

Re: Spinatbøffer m. ost

Post by 99E »

Spinatposen er sådan en standardpose fra Coop.... Jeg tror nok, der er omkring 400 gram i?
Ruggryn er ligesom grovvalsede havregryn - bare af rug. Jeg ville erstatte med havregryn.
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
User avatar
Dorte Hansen
Posts: 1316
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:37

Re: Spinatbøffer m. ost

Post by Dorte Hansen »

Takker....

Jeg tror jeg erstatter dem med rasp... Det har jeg nemlig, og jeg gider ikke handle ind bare for havregryn...
Nu med køter-bande!
Post Reply