Page 1 of 1

Blomkålssuppe (evt. med bacondrys)

Posted: Sun 7. Jul 2013 23:36
by 99E
Til ca. 4 personer

Kilde: "Mad og Venner", juni 2013 (blad 100)

Du skal bruge:
Et (lille) blomkålshovede. Det gør ikke spor, det er af grønlandsk standard (dvs. slattent).
150-200 gram kartofler.
2 medium-løg.
2 dl. fløde
salt, peber, citronsaft.
Lidt olie.

En stavblender ell. lign.

Sådan gør du:
Skær blomkålshovedet ud i små buketter. Skær stokken i små tern.
Skær kartoflerne (evt. skrællede) i stykker.
Hak løget.

Sauter løget i lidt olie.
Tilsæt derefter kartofler og blomkål samt 5-7 dl vand.
Lad simre til kartofler og blomkål er mørt.

Tag gryden af varmen, tilsæt fløden og blend til en lind suppe. Tilsæt evt. mere vand.
Lad suppen koge op og smag til med salt, peber og citronsaft.

Spises med:
- groft brød og evt. hakket, bredbladet persille.
- evt. med stegt bacon drysset over.
Efter sigende skulle man også kunne spise den kold...

Re: Blomkålssuppe (evt. med bacondrys)

Posted: Tue 9. Jul 2013 18:56
by 99E
Det tror jeg også du gør.
Med bacondrys.
Rigeligt bacon.