strigler.dk
http://www.strigler.dk/

Æblerisotto med valnødder (fx til and)
http://www.strigler.dk/viewtopic.php?f=53&t=11268
Side 1 af 1

Forfatter:  99E [ tirs 6. nov 2012 15:31 ]
Titel:  Æblerisotto med valnødder (fx til and)

Du skal bruge:
1 spsk olivenolie
1 spsk smør
1 finthakket løg
4-5 finthakkede stængler bladselleri
300 gram risottoris
9-11 dl væske, heraf 1-2 dl hvidvin. Grøntsagsfond (evt. andesuppe) "for resten".

2-3 gode madæbler i tern, vendt i citronsaft.
1-2 håndfulde parmesan (revet) + ekstra til servering.
100 gram gorgonzola i tern (Frygt ikke blåskimmelosten - den er meget fredelig og bliver bare et strejf af skarphed i en ellers ret sød risotto...)
50-75 gram blød gedeost (Smøreost eller "gederulle")
50 gram smør
Grofthakkede valnødder

Sådan gør du:
Varm fonden op i en gryde.
Smelt smørret i olivenolien i en anden gryde.
Når smørret er smeltet og bruser, svitses løg og bladselleri til løgene er klare.
Tilsæt risottorisene og varm op, til risene har suget fedt og væske i gryden.
Tilsæt hvidvin og rør i massen, til hvidvinen er absorberet og alkoholen er fordampet.
Tilsæt fonden 1-2 dl ad gangen. Rør godt imens, så stivelsen frigives fra risottorisene.

Rismassen skal være blød og cremet, men risene skal stadig være "risformede" - lidt som en tynd risengrød.

Når rismassen er færdig, tilsættes æbletern, gedeost, parmesan, gorgonzola og smør.
Vend det hele sammen og læg låg på gryden. Lad risottoen trække ca 10 minutter, til ost og smør er smeltet, og rør en runde i gryden igen.

Server med knuste valnøddekerner og friskrevet parmesan drysset over.

God til andesteg til en utraditionel julemenu.
Sikkert også udmærket til vildtsteg.
Hvis man vil have en mere waldorfsalatsk smag, kan den varme risotto serveres med lidt halve, udkernede druer og noget rå, sprød, hakket bladselleri.

Bearbejdet version af Jamie Olivers risotto fra "Jamies Køkken" s. 136.

Side 1 af 1 Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/