Page 1 of 1

æblekanelsneglsklisternøddeboller!

Posted: Wed 22. Jun 2011 21:54
by aribeth
man tager:

2½ dl kold mælk... kærnemælk er godt, men andet mælk er også ok
opløser 25 gram gær i det
putter 2 skefulde olie i (eller smeltet smør)
1 skefuld sukker
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
400 gram mel (ca)
det hele røres sammen til man har en fast og smidig dej.

Så lader man det hæve en times tid til halvanden

ruller det ud på et bord i 30-40 cms størrelsen (ca)

propper remonce på, som består af:
75 g smør
75 g sukker (jeg bruger brun farin)
1-2 spsk kanel
et groftrevet æble

dejen rulles sammen og skæres i 14-16 stykker og sættes i et ildfast fad hvor de efterhæver en halv times tid.

så hakkes nogle valnødder groft og de strøes ud over sneglene. Derefter hælder man lidt ahornsirup ud over det hele (det bliver meget tyndt i ovnen og render ud over det hele så man behøver ikke tømme en hel flaske) og sætter det i en 225 grader forvarmet ovn i ca 15 minutter.

efter 10-15 minutters nedkøling er siruppen trukket ind i bollerne og har gjort dem endnu mere bløde og lækre og de er lige til at spise!

Image

Re: æblekanelsneglsklisternøddeboller!

Posted: Sat 25. Jun 2011 15:43
by CXEC
Pueha, det lyder godt nok klamt - eller noget :jeanie: :aribeth:

Re: æblekanelsneglsklisternøddeboller!

Posted: Sat 25. Jun 2011 22:34
by Lena
CXEC wrote:Pueha, det lyder godt nok klamt - eller noget :jeanie: :aribeth:



Ja, lige til at stoppe i halsen.............. :aribeth: :aribeth: :aribeth: :aribeth: