Jen's frugtscones
Posted: Mon 7. Feb 2011 11:21
Dette er den redigerede udgave af en amerikansk opskrift. I originalopskriften indgår dobbelt så meget smør og en halv kop sukker istedet for de 4 spsk...og en del mindre frugt...det syntes jeg altså lød lige lovligt fedt og sødt for mig.
Men altså: tænd ovnen på 200 grader.
½ kop tørrede tranbær, fire tørrede abrikoser i små tern og et halvt æble (helst syrligt) i små tern sættes i blød i saften fra en halv appelsin.
Lad det stå i fred og ro og trække mens du laver dejen:
bland 3 kopper mel, 4 spsk sukker, 3 spsk bagepulver, reven skal af en appelsin, ½ kop hakkede valnødder og 1tsk salt sammen i en skål.
Gnid 100 gram koldt smør ud i de tørre ting indtil det hele ligner krummer - eller skær smørret i tern og kør det hele en tur i foodprocessor eller med røremaskinens K-spade.
Pisk et æg sammen med en halv kop mælk.hæld frugt og æggemælk i de tørre dele og saml hurtigt dejen - fx med selvsamme K-spade. Jo mindre man gratter med dejen jo bedre.
Klap dejen ud til et rektangel af 1½-2 cm tykkelse. Skær med en SKARP kniv dejen ud i firkanter af passende størrelse. Jo skarpere kniv, desto pænere hæver de.
Pensl med mælk. bag i ca et kvarter på næstøverste rille. Tror mine fik 17 minutter, men det afhænger lidt af både dejtykkelsen og ovnen.
Men altså: tænd ovnen på 200 grader.
½ kop tørrede tranbær, fire tørrede abrikoser i små tern og et halvt æble (helst syrligt) i små tern sættes i blød i saften fra en halv appelsin.
Lad det stå i fred og ro og trække mens du laver dejen:
bland 3 kopper mel, 4 spsk sukker, 3 spsk bagepulver, reven skal af en appelsin, ½ kop hakkede valnødder og 1tsk salt sammen i en skål.
Gnid 100 gram koldt smør ud i de tørre ting indtil det hele ligner krummer - eller skær smørret i tern og kør det hele en tur i foodprocessor eller med røremaskinens K-spade.
Pisk et æg sammen med en halv kop mælk.hæld frugt og æggemælk i de tørre dele og saml hurtigt dejen - fx med selvsamme K-spade. Jo mindre man gratter med dejen jo bedre.
Klap dejen ud til et rektangel af 1½-2 cm tykkelse. Skær med en SKARP kniv dejen ud i firkanter af passende størrelse. Jo skarpere kniv, desto pænere hæver de.
Pensl med mælk. bag i ca et kvarter på næstøverste rille. Tror mine fik 17 minutter, men det afhænger lidt af både dejtykkelsen og ovnen.