Page 1 of 1

rugbrødslagkage

Posted: Sun 13. Jun 2010 10:17
by sinesmølf
4 æg
100 g sukker
150 g reven rugbrød
1 teske kartoffelmel
100 g hakkede nødder

Fyld og pynt:
Solbærsyltetøj
½ liter piskefløde
50 g ristede hakkede hasselnødder

Æggehvider piskes helt stive. Æggeblommer og sukker røres godt. Alle ingredienser blandes forsigtigt sammen.

Dejen bages i 3 velsmurte, raspede lagkageforme 225 grader i 10 minutter.

Hasselnødderne ristes på panden - pas på de ikke brænder.

Lige før servering lægges kagen sammen med solbærsyltetøj og flødeskum og pyntes med ristede hakkede nødder.

Re: rugbrødslagkage

Posted: Sun 13. Jun 2010 11:22
by Lena
Kan den bages i én form og flækkes? Evt. hvis den får en tur i fryseren først...........

Re: rugbrødslagkage

Posted: Sun 13. Jun 2010 13:23
by Stimata Doamna
Tak, Sine!! Jeg må lige finde på en lejlighed til at lave en - jeg elsker rugbrødslagkage!

Re: rugbrødslagkage

Posted: Sun 13. Jun 2010 21:03
by sinesmølf
jeg endte altså med at bage den i tre forme, udefra devisen better safe than ingen lagkage :aribeth:

jeg bliver snart nødt til at lave en enforms tester.

Re: rugbrødslagkage

Posted: Sun 13. Jun 2010 21:04
by HeidiO
Og jeg bliver da vist nødt til at prøve at lave sådan en rugbrødslagkage en dag :mikkel: