Page 1 of 1

Gluten og laktosefri...........

Posted: Sat 5. Dec 2009 14:59
by Lena
Æbleskiver ca. 50 stk.

3 æg
1/2 tsk. Natron
Skræl af 1 økologisk citron (kan udelades)
200 gr. Rismel
80 gr. Maizena
20 gr. Sukker
1/2 tsk. Salt
1 tsk. Kardemomme
1 spsk. Husk eller Skallin
1/2 l. rismælk/soyamælk eller laktosefri mælk fra Arla
50 gr. raps olie eller smeltet margarine (Vital D´or – købt i Lidl)
50 gr. raps olie eller smeltet margarine til bagning

Dejen røres med maskine.
Æggehviderne skilles fra blommerne, og hviderne piskes stive med natron og gemmes.
Citronskrællen rives fint og mel (rismel, husk og maizena) afvejes og blandes med sukker, salt og kardemomme.
Æggeblommer, rismælk og smeltet margarine kommes i røreskålen og melblandingen tilsættes under omrøring.
Æggehviderne vendes forsigtigt i inden bagning.

Panden opvarmes og der kommes lidt olie i hvert hul inden de fyldes helt med dej.
Æbleskiverne vendes 1/2 omgang ad gangen med en strikkepind, så de bliver jævnt brune over det hele. Serveres med flormelis og marmelade.

Re: Gluten og laktosefri...........

Posted: Sat 5. Dec 2009 15:01
by Lena
De rigtige Pebernødder:

250 g margarine (Vital D´or - købt i Lidl)
250 g mørk rørsukker,
1 tsk. ingefær,
1 tsk. kanel,
1 tsk. hvid peber,
1 tsk. kardemomme,
1 tsk. bagepulver,
1 tsk natron,
1 dl mælkeerstatning – soja, ris eller Arlas laktosefri,
350 g Jyttemel (mel baseret på naturlig glutenfri kerner)
150 g fuldkornsrismel

Fremgangsmåde:

Rør margarine og sukker sammen. Bland alle krydderierne og rør dem i massen. Tilsæt mælk og mel.

Dejen skal være fast. Form to stænger med "lillefingertykkelse" og skær 1 cm skiver, som sættes på bagepapir.

Bag dem ved 210 grader i 10-12 minutter.

Re: Gluten og laktosefri...........

Posted: Sat 26. Dec 2009 09:45
by Lena
Norske klejner

1½ dl mælk (Laktosefri fra Arla eller rismælk)
1 pk gær
100 g margarine fra Lidl (Vital D´or)
2 æg
50 g sukker
½ tsk kardemomme
300 g Jyttemel
1 liter olie

Flormelis og citronsaft til glasur.
Dejen røres sammen som en almindelig gærdej og skal hæve to gange inden de koges.

Klejnen koges i olie til den er fin og brun.
Rør glasur og pynt klejnen.

Re: Gluten og laktosefri...........

Posted: Sat 26. Dec 2009 09:47
by Lena
Ris a la mande

½ liter laktosefri mælk - enten fra Arla eller rismælk.
85 g grødris
½ vanillestang
½ knivspids salt
50 g skoldede og hakkede mandler
2 spsk sukker
Et par dråber mandelessens eller et par spiseskefulde portvin
ca. 1½ dl Erlet pisket til skum

Kog risen til grød og køl ned.
Bland sukker, mandler mandelessens eller portvin i grøden og vend forsigtigt pisket Erlet i.

Erlet er et erstatningsprodukt/stabiliseringsmiddel som bagerne bruger.
Jeg købte en liter hos bageren.