Page 1 of 1

Græskar Tærte

Posted: Thu 15. Oct 2009 20:36
by annetteB
Portionen passer til en bradepande på 25x35 cm.

Bunden laves af grov mørdej: 125 gram koldt smør i små tern, 100 gram sukker, 1 nip salt, 175 gram mel, 75 gram grahamsmel, 1 æg og ½ dl iskoldt vand. rør så lidt ved dejen som muligt, jeg plejer at køre det hele sammen i røremaskinen - først mel og smør, bagefter når smørret er smuldret ud i melet tilsættes ægget og vandet - og så hurtigt forme en tyk rulle af dejen og putte den i køleskabet i en times tid. Derefter skæres dejen i tynde skiver, som fordeles i tærteformen og skubbes/trækkes sammen til en relativt sammenhængende bund og kant. Bunden skal ikke forbages.

fyldet laves af 3 store kopper fuld græskarmos (koges som usødet æblemos og dryppes derefter af i en tætmasket si, til alt vandet er rendt af) Bland græskarmosen med 1 kop lys muscovadosukker, 1 dåse kondenseret mælk, 3 tsk kanel, 1½ tsk stødt nellike, 2 tsk stødt ingefær, ½ tsk kardemomme og ½ tsk salt (smag på det ind imellem, måske vil du have et andet forhold mellem krydderierne) til sidst piskes massen igennem med et piskeris, så det bliver jævnt, tilsæt 4 æg og 1 tsk bagepulver og pisk lidt mere.

hæld fyldet i tærteformen, drys med lidt demeraresukker som "knas" og bag v 200 gader i 40 minutter, stik en kniv i fyldet og se om det "slipper" ellers skal tærten have lidt længere. Fyldet skal være fast og sammenhængende.

Smager rigtig godt lun med en klat flødeskum eller is til - igår fik vi kanel-is fra carte d'or til og dét var mums!

Re: Græskar Tærte

Posted: Sat 17. Oct 2009 13:45
by katrin
det har jeg aldrig hørt om, det kan være man skulle prøve at lave den... :aribeth:

Re: Græskar Tærte

Posted: Fri 1. Aug 2014 21:40
by HeidiO
Det her er en rigtig god kage!

Vi fik en klat creme fraiche til, det synes jeg passer godt til.

(Godt jeg har flere græskar :anonym: )